Sari direct la conținut

​VIDEO Uraganul Dorian a lovit estul Canadei

HotNews.ro
Uraganul Dorian, Foto: Captura YouTube
Uraganul Dorian, Foto: Captura YouTube

Uraganul Dorian a lovit sâmbătă seară regiunea estică a Canadei, provocând pene masive de curent, relatează Reuters, citată de Mediafax. O macara a fost dărâmată în orașul Halifax, capitala provinciei Noua Scoție.

Guvernul a anunțat că va mobiliza Armata pentru a contribui la reconstrucție după această furtună, a anunțat ministrul pentru Siguranță Publică, Ralph Goodale, pe Twitter.

Autoritățile locale au făcut apel la toate persoanele care locuiesc în apropierea litoralului să evacueze zona, ca măsură de precauție.

Potrivit Centrului Canadian pentru Uragane, vântul a atins viteze de 150 de kilometri pe oră în zona orașului Halifax.

„Siguranța canadienilor este prioritatea noastră numărul unu și suntem gata să ajutăm zona atlantică a Canadei în timpul acestei furtuni”, a scris premierul Justin Trudeau pe Twitter.

Peste 330.000 de persoane din Noua Scoție au rămas fără energie electrică, după cum a anunțat compania responsabilă cu alimentarea cu electricitate.

Nicio persoană nu a fost rănită până în acest moment din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

Uraganul Dorian a devastat Arhipelagul Bahamas săptămâna aceasta, vânturile de peste 320 de kilometri pe oră ducând la moartea a cel puțin 43 de persoane. Autoritățile din Bahamas se așteaptă ca bilanțul să crească simțitor în următoarele zile. Vineri, uraganul a afectat și regiuni extinse ale statului american Carolina de Nord.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro