Sari direct la conținut

Locuitorii unui cartier din Satu Mare vor referendum pentru a se desprinde de oras, fiind nemultumiti ca platesc impozite mari, dar nu au drumuri si canalizare

HotNews.ro

Mai multi locuitor ai cartierului Satmarel, din Satu Mare, au depus memorii la Primarie si Consiliul Judetean, propunand dezlipirea de oras si alipirea la comuna Vetis, motivand ca platesc impozite mari, dar sunt departe de oras, au drumuri proaste in cartier, nu au utilitati, iar conducerea municipalitatii directioneaza fondurile spre zone cu mai multi locuitori. Localitatea Satmarel are cateva sute de locuitori, iar pentru separare de Satu Mare este nevoie de un referendum.

Potrivit Agerpres, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, considera ca separarea cartierului Satmarel de resedinta de judet si transformarea acestuia in sat al comunei Vetis ar fi o varianta buna, in ideea in care ar putea fi mai usor modernizat prin fonduri europene.

„In ipoteza in care dansii ar vrea sa iasa din coordonarea municipiului Satu Mare ar fi mai bine pentru ei, pentru ca proiectele europene pentru localitati din mediul rural sunt mult mai numeroase decat ce se poate accesa ca axe pentru orase. Ei asta si sunt de fapt, un sat care apartine de Satu Mare. Exista un drum care duce in zona Vetis de 2 km si ceva, este o legatura foarte buna”, a declarat Albu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

El a precizat ca deocamdata problema nu a fost discutata de autoritatile locale.

„Din punctul meu de vedere, fara sa fi discutat cu executivul aceasta problema, ar fi o idee buna pentru ca s-ar gasi rezolvare pentru multe probleme ale cetatenilor, chiar daca noi am facut niste investitii. Este vorba de drumul care leaga Satu Mare de Satmarel, care pana la urma, dupa multe dispute si in decursul a doua mandate de primar, s-a facut. Am facut investitii la caminul cultural, la scoala. Nu ar fi niciun fel de problema. Eu personal cred ca ar fi mai bine daca s-ar evalua toate posibilitatile, dar probabil ca aceasta chestiune trebuie facuta prin referendum”, a declarat Albu, potrivit sursei citate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro