Sari direct la conținut

Portughezii de la Martifer isi intaresc pozitia pe piata energiei electrice din Romania

HotNews.ro

Eviva SGPS, subsidiara a grupului portughez Martifer, a completat achizitia pachetelor majoritare de actiuni din cadrul unor companii producatoare de energie electrica din Romania, Polonia si Slovacia, contra sumei de 19,2 milioane euro, potrivit Forbes.

Martifer a cumparat 40% din actiunile companiei Eviva SA din Polonia, 39,68% si 33% din actiunile companiilor Eviva Energy SRL si respectiv Eviva Hidro din Romania si 40% din actiunile companiei Eviva SRO din Slovacia.

Grupul Martifer a mai precizat ca Eviva SA, Eviva Energy SRL si Eviva SRO au in prezent in dezvoltare proiecte de energie eoliana a caror capacitate energetica ajunge la 897 MW. Eviva Hidro detine in Romania mai multe unitati de producere a electricitatii din surse hidro.

In Romania, grupul Martifer este prezent pe piata constructiilor, a investitiilor imobiliare, a biocombustibililor, precum si in producerea de energie din surse regenerabile. La Lehliu-Gara, compania portugheza Martifer detine o fabrica de biodiesel cu o capacitate de 100.000 de tone/an. 37,5% din actiunile grupului Martifer sunt detinute de Mota Engil SGPS.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro