Sari direct la conținut

Alex „Hurricane” Higgins a lovit un arbitru!

HotNews.ro

Unul dintre jucatorii legendari ai snookerului, Alex Higgins (dublu campion mondial in 1972 si 1982) a fost implicat intr-un incident „contondent” in timpul unui joc demonstrativ cu Jimmy White: nervos ca arbitrul a anuntat un „fault”, Higgins l-a lovit cu pumnul!

Un martor intervievat de „Guardian” povesteste ca arbitrul Terry Riley a anuntat „fault” pentru ca Alex Higgins atinsese bila albastra. „In acel moment, Higgins l-a luat pe arbitru de git, l-a impins pe o anumita distanta si l-a lovit in stomac”.

Jocul a mai continuat 5 minute, fara arbitru, insa a fost oprit de promotorul evenimentului care a explicat spectatorilor: „Muncesc de luni de zile pentru acest meci, insa incidentul nu era prevazut in script. Insa orice s-a intimplat, Alex Higgins ramine unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut”.

„Sunt exagerari”, a fost singurul comentariu facut de fostul campion mondial a doua zi, in Newcastle, unde a fost prezent pentru lansarea cartii sale autobiografice „From the Eye of the Hurricane: My story”.

Alex Higgins a fost implicat de-a lungul carierei in alte citeva incidente – a fost amendat pentru a a afisat un pachet de tigari la o conferinta de presa, a refuzat un test antidoping, etc.

In autobiografia sa, dezvaluie ca Asociatia jucatorilor de biliard si snooker i-a propus la un moment dat o anumita suma „in compensatie” pentru „stressul suferit in urma acuzatiilor”, insa Higgins a refuzat oferta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro