Sari direct la conținut

Inundatii in Bulgaria: stare de urgenta in doua localitati din Plovdiv

HotNews.ro

Ploile torentiale care au cazut in Bulgaria in ultimele 24 de ore au provocat inundatii. Primarii din localitatile Stamboliski si Saedinenie din regiunea Plovdiv, din sudul tarii, au decretat stare de urgenta, potrivit Radio Bulgaria. In timpul unei furtuni, un baiat de 13 ani a fost ucis de un fulger in apropiere orasului Hissaria.

Al doilea oras ca marime din Bulgaria – Plovdiv, a fost si el afectat de inundatii. Mai multe bulevarde au fost inundate, fiind afectate retelele de canalizare ale orasului.

De asemenea, cateva localitati au ramas fara apa potabila, iar autostrada care trece prin zona a fost inchisa. La fata locului se afla echipe speciale de interventie, care actioneaza pentru limitarea efectelor inundatiilor. In ajutorul echipelor Apararii Civile din Plovdiv au sosit echipe din Sofia, Stara Zagora si Kardjali.

Ministrul adjunct al dezvoltarii regionale si lucrarilor publice din Bulgaria, Dimcio Mihalevski, a declarat ca producerea inundatiilor a fost amplificata de defrisarile masive, starea tehnica a instalatiilor de evacuare a apei, precum si de capacitatea de scurgere a apelor in albiile raurilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro