Sari direct la conținut

Moldova nu mai vrea consulate romanesti la Cahul si Balti

HotNews.ro

Republica Moldova si-a retras oficial acordul pentru deschiderea

consulatelor romanesti la Balti si Cahul care ar fi urmat sa faciliteze obtinerea de vize de catre moldovenii care doresc sa ajunga in Romania. Ministerul de Externe de la Chisinau a trimis o nota in acest sens Ambasadei Romaniei, transmite Radio Romania Actualitati.

Ministerul de Externe de la Bucuresti a declarat ca nu a primit nicio notificare oficiala de la Chisinau privind decizia de a retrage acordul pentru deschiderea celor doua consulate, transmite sursa citata.

Chisinaul acuza Bucurestiul de „duplicitate”

Executivul de la Chisinau a criticat, in urma cu o saptamana, modul in care Romania trateaza chestiunea acordarii cetateniei persoanelor din Republica Moldova care au depus cerere in acest sens. Autoritatile de la Bucuresti sunt acuzate ca au exagerat intentionat cifra cererilor de cetatenie romana depuse de moldoveni.

Potrivit comunicatului emis de Guvernul de la Chisinau in 7 martie, decizia presedintelui Traian Basescu legata de viitorul Centru European de Vize, gestionat de Romania, este considerata „sfidatoare”.

Mai mult, Guvernul Republicii Moldova face apel la comunitatea internationala sa-si foloseasca influenta asupra Romaniei pentru ca aceasta sa-si readuca interesele in albia fireasca a unor relatii de buna vecinatate si intelegere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro