Sari direct la conținut

Liderii europeni cauta solutii impotriva incalzirii globale

HotNews.ro

Liderii Uniunii Europene se reunesc din nou, vineri, la Bruxelles in speranta de a ajunge la un acord privind sursele de energie neconventionala, pentru combaterea incalzirii globale. Asa cum era de asteptat, ei au semnat, joi seara, o intelegere referitoare la reducerea cu 20% a emisiilor de dioxid de carbon, pina in anul 2020.

Cei 27 de sefi de stat si de guverne nu au reusit, deocamdata, sa se inteleaga asupra metodelor de a realiza reducerea emisiilor de CO2 si asupra rolului energiilor regenerabile, cum sunt cea eoliana, solara, dar si energia nucleara, scrie presa internationala.

Presedintele Frantei, Jacques Chirac, sustine ca eforturile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon si gasirea unor surse alternative de energie trebuie sa tina cont de specificul energetic al fiecarei tari.

Franta si statele baltice vor ca, in categoria energiilor neconventionale, sa fie inclusa si energia nucleara, idee respinsa de numeroase state membre UE, mai ales Austria si Irlanda.

Cancelarul german, Angela Merkel, a carei tara detine presedintia semestriala a UE, considera ca Europa va deveni lider in lupta impotriva incalzirii globale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro