Sari direct la conținut

Reguli noi pentru calatoria cu avionul

HotNews.ro

De luni, 6 noiembrie, cei care vor calatori cu avionul in Uniunea Europeana vor trebuie sa respecte reguli noi. Potrivit France Presse, pasagerii nu pot lua in bagajele de mana decat cantitati reduse de apa, pasta de dinti, parfum si deodorante. De asemenea, transportul acestor substante trebuie sa se faca intr-o punga de plastic, transparenta.

Sunt si exceptii : persoanele care transporta lichide pentru necesitati medicale sau de hrana, de exemplu biberoanele. Calatorii nu vor putea sa ia cu ei in avion decat flacoane sau sticle cu un continut mai mic de 100 de mililitri. Toate aceste recipiente vor fi transportate in pungi de plastic transparente, iar cantitatea lor totala va trebui sa nu depaseasca un litru.

Pasagerii vor putea sa cumpere sticle mai mari din zonele comerciale de pe aeroport. Acestea vor fi transportate in pungi sigilate si prezentate separat la control.

Noile masuri se vor aplica pentru toate cursele aeriene avand ca destinatie sau punct de plecare Uniunea Europeana, Elvetia, Norvegia si Islanda. Tot de luni, pasagerii isi vor prezenta in mod sistematic laptopurile si sacosele inainte de a trece de controalele de securitate.

Aceste dispozitii, deja aplicate pe numeroase aeroporturi, nu au fost pana in prezent obligatorii la nivelul Uniunii Europene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro