Sari direct la conținut

Nastase a facut presiuni asupra procurorilor

HotNews.ro

Nastase a marturisit ca a facut presiuni asupra procurorilor in perioada cand era prim-ministru, scrie Romania Libera. Ioan Amarie si Ilie Botos, fost si actual procuror general, precum si Rodica Stanoiu, fost ministru al justitiei, resping aceasta ipoteza, scrie EVZ. Nastase catre Basescu: Indurare, Traiane!, titreaza Cotidianul.

A facut presiuni asupra procurorilor

preluare Romania Libera

Intr-o emisiune radiofonica, Adrian Nastase a marturisit, in direct, prin telefon, ieri dimineata, ca a facut presiuni asupra procurorilor in perioada cand era prim-ministru.

Intrebare: „Am inteles ca v-ati opus pe vremea Guvernului Adrian Nastase arestarii lui Traian Basescu”.

Raspuns Nastase: „Eu m-am opus arestarii oricarui om politic si in general arestarilor. Eu am considerat ca daca… si este adevarat, m-am opus…”

Ulterior, Nastase a refuzat sa mai dea vreo declaratie, desi presa l-a chestionat in legatura cu marturisirea facuta: „Ce am avut de zis am zis, nu mai comentez nimic”. Autodenuntul lui Nastase a creat insa o avalansa de reactii.

Ilie Botos si Ioan Amarie au sustinut ca nu au vorbit niciodata la telefon despre dosare aflate in lucru, iar Mircea Geoana, presedintele PSD, a anuntat ca „problemele lui Nastase nu sunt ale PSD!”

Articol integral in Romania Libera

Nastase catre Basescu: Indurare, Traiane!

preluare Cotidianul

Acesta este ultimul instrument din arsenalul cu care Adrian Nastase incearca sa tina procurorii cit mai departe de blocul din Zambaccian. A folosit functia de presedinte al Camerei Deputatilor ca sa intirzie cererea de perchezitie.

Anturajul sau a strecurat date despre ancheta, pentru ca a doua zi Nastase sa acuze procurorii de scurgeri de informatii. In fata colegilor sai deputati, a invocat copiii pentru a le stirni compasiunea sau a evocat documentele importante pe care le-ar avea acasa pentru a-i inspaiminta. Ieri a elaborat o presupusa datorie morala pe care Basescu ar avea-o fata de el.

Articol integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro