Sari direct la conținut

Sedinta lunara cu Bunicuta

Evenimentul Zilei

Bunicuta a ramas cu reflexele ei de odinioara. Si cu limbajul. O data pe luna, are, n-are treaba, se duce la TVR. Sub pretextul ca vine sa ne spuna care este starea natiunii (ea fiind constant proasta de mai multa vreme), ne organizeaza un mic invatamint politic. Exact ca pe vremuri.

Nu trecea luna si secretarul de partid ne chema la adunare sa ne mai prelucreze nitel, sa ne frece ridichea si sa ne tina cu sufletul treaz, ca nu cumva diavolii dusmanului de clasa sa-si strecoare coditele in fragilele noastre sufletele de pacatosi. Ramas asadar cu acest reflex de prelucrare a membrilor organizatiei sale, Ion Iliescu vine lunar sa ne interpreteze ultimele noutati.

El vrea sa ne ajute sa le integram in bagajul nostru intelectual. Dar nu anapoda, nu aiurea, ci asa cum isi doreste dinsul.

Aparitia de joi seara a avut mai multe scopuri. Intii si intii, sa-i linisteasca pe cei care erau ingrijorati de soarta relatiei dintre presedinte si premier. Bunicuta n-a adus decit vesti bune. Dupa zile de vitriol, dupa zile de infruntare, ea s-a aratat natiei pentru a-i spune in ce borcan cu miere inoata relatia dintre cei doi.

Nimic despre apucaturile ciocoiesti ale familiei premierului, nimic despre comportamentul copiilor acestuia, nimic despre acuzatiile facute la intilnirea de pomina. La “Starea natiunii”, Ion Iliescu n-a mai zis despre contractele importante din Romania care se hotarasc in cabinetul primului-ministru si ale altor citorva grei din “retea”.

Dupa acel mirlanesc si nedemocratic “nu va priveste”, Bunicuta a incercat sa ne indulceasca existenta, spunindu-ne cite succese am obtinut cu Adrian Nastase (bineinteles si cu dinsa) in frunte. Ne-a crescut stabilitatea macroeconomica, ni s-a redus inflatia, ne-a lovit “cresterea economica”. Cu alte cuvinte, n-are rost sa ne impacientam.

Nu s-a certat cu Adrian Nastase, PSD-ul n-a pierdut alegerile, ea, Bunicuta, n-a calcat in prevederile Constitutiei. Chiar si certurile din PSD nu sint decit niste slabiciuni si o anume panica, toate rezolvate in momentul in care Bunicuta si-a pus ochelarii pe nas si s-a aplecat asupra acestor necazuri politice.

O singura problema ar mai fi. Ea ii tulbura somnul. Altfel, ea si mosneagul ar pluti de fericire. E vorba despre Opozitie. Aceasta este capul rautatilor. Si nu stie sa faca opozitie. N-a luat exemplu de la Bunicuta, cind a facut opozitie mult mai “steapta”.

Bunicuta, model de opozitie si de opozant, model de doua fete si de patinator printre toate durerile, a socotit ca a venit momentul sa isi puna la bataie pozitia prezidentiala pentru a incerca sa stopeze deruta din partidul pe care l-a nascut si pe care l-a condus si il conduce, indiferent pe unde s-ar afla.

Ca dumneavoastra sa nu sesizati scopul acestei manevre si sa nu mai ziceti vreo doua despre Adrian Nastase si ai lui, Bunicuta a socotit ca a venit momentul sa apara la TVR si sa va spuna: “Frati romani, v-a crescut PIB-ul!”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro