Sari direct la conținut

ANRMAP, dispusa sa acorde gratuit expertiza pentru Comisia Udrea

HotNews.ro

Conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) a declarat vineri ca institutia este dispusa sa ofere gratuit serviciile propriilor experti pentru Comisiei de ancheta in cazul Elena Udrea, dupa ce forul parlamentar a decis sa angajeze specialisti in achizitii publice platiti din bugetul Camerei Deputatilor.

„Ne-am oferit disponibilitatea, inclusiv comisiilor parlamentare, de a oferi gratuit expertiza noastra. Salutam cu interes ca in Comisie a fost numit ca expert fostul presedinte ANRMAP, Marius Gogescu, insa am fi putut oferi gratuit aceste servicii prin expertii nostri si nu ar fi fost necesar sa se cheltuiasca banul public”, a sustinut presedintele ANRMAP, Cristina Traila, potrivit NewsIn.

De asemenea, Cristina Traila a declarat ca ordinul privind modificarea regulamentului propriu a fost adoptat pentru fluidizarea activitatii de control la autoritatile contractante. Precizarile ARNMAP vin ca urmare a deciziei luate de Comisia de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, privind sesizarea primului-ministru in legatura cu acest ordin, parlamentarii considerand ca acest act modifica „ilegal” regulamentul institutiei.

  • ANRMAP verifica peste 20 de proceduri de achizitii publice ale MT

Presedintele ANRMAP a anuntat ca institutia a demarat, la inceputul lunii iulie, verificarea achizitiilor publice ale Ministerului Turismului pentru peste 20 de proceduri de promovare si ca vor fi intocmite rapoarte intermediare pentru fiecare in parte. „Verificam peste 20 de proceduri de promovare din peste 100 de proceduri initiate de Ministerul Turismului in 2009, prin urmare vom da rapoarte intermediare. Agentii nostri sunt in momentul de fata in control”, a mentionat Traila.

Presedintele ANRMAP a conchis ca, pana la mijlocul saptamanii viitoare, institutia va incerca sa intocmeasca raportul intermediar pentru prima procedura de achizitii verificata, care vizeazã promovarea pe postul de televiziune Realitatea TV a emisiunii „All Inclusive”. Traila a adaugat ca acesta va fi facut public.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro