Sari direct la conținut

Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, Mouatassim Gaddafi, a fost arestat in Sirte

HotNews.ro

Unul dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi, Mouatassim Gaddafi, a fost arestat in Sirte, la 360 de kilometri est de capitala Tripoli, a declarat un inalt responsabil al Consiliului National de Tranzitie, citat de AFP.

„Mouatassim Gaddafi a fost arestat in Sirte si a fost transferat in Benghazi”, in estul tarii, potrivit declaratiei oficialului Abdelkarim Bizama. El a adaugat ca arestarea fiului lui Gaddafi nu a fost anuntata pentru a se evita orice incercare de a-l elibera din partea apropiatilor sai.

Nascut in 1975, de profesie medic si militar, Mouatassim Gaddafi a fost instruit de ofiteri egipteni. El a fost promovat de tatal sau in fruntea Consiliului National de Securitate in anul 2007 si, in aceasta calitate, Mouatassim conducea propria unitate de elita. La inceputul revoltelor din Libia, el era principalul rival al lui Seif Al-Islam, un alt fiu al lui Muammar Gaddafi.

Responsabilii CNT au afirmat in repetate randuri ca Mouatassim Gaddafi s-ar fi refugiat in orasul Sirte.

Consiliul National de Tranzitie asteapta, in prezent, „caderea” orasului Sirte pentru a proclama „eliberarea totala” a tarii si pentru a relua discutiile de formare a unui nou guvern, responsabil pentru gestionarea tranzitiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro