Sari direct la conținut

VIDEO Turistii salveaza Grecia. Cu cat au crescut veniturile in acest sector

HotNews.ro

Turistii straini se intorc in insulele Greciei scaldata de soare si cu multe temple antice, arata datele bancii centrale, care spera ca sectorul „cheie” poate ajuta tara lovita de criza sa iasa din recesiunea economica severa.

Cifrele din turism sunt in mod clar pozitive fata de anul trecut, cand speculatiile ca Grecia ar fi fortata sa iasa din zona euro si temerile privind miscarile sociale i-au speriat pe multi vizitatori chiar inainte de varful sezonului de vacanta de vara, scrie Reuters.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/6cab949ab260a967601055509ee9dcb8/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Veniturile din turism ale Greciei au crescut cu 38,5% in luna mai, fata aceeasi perioada a anului trecut, depasind 1 miliard de euro. In plus, in primele 5 luni ale anului acestea au urcat cu 15,5%.

„Este un semn pozitiv”, a spus Yannis Retsos, seful asociatiei hotelierilor din Grecia pentru Reuters.

„Cred ca aceasta tendinta ascendenta va continua in urmatoarele luni. Cu ajutorul turismului, Grecia ar putea face un prim pas spre crestere”, a adaugat acesta.

Pentru incurajarea turismului, Grecia va reduce din august TVA pentru restaurante, baruri si cafenele, de la 23% la 13%. Este prima scadere a unei taxe in Grecia acceptata de troica creditorilor internationali.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro