Sari direct la conținut

Vadim Tudor, despre cartea lansata de Ion Iliescu la Bookfest: Falsifica adevarul Revolutiei. Si-o cauta cu lumanarea

HotNews.ro

Ion Iliescu falsifica adevarul in cea mai recenta carte a sa, „Dupa 20 de ani – 1989, an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala”, lansata joi la targul de carte Bookfest, si evita sa spuna de ce trebuia sa fie executati sotii Ceausescu la Revolutia din decembrie 1989 – a afirmat, vineri, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, citat de Agerpres.

„Uite ca Iliescu si-o cauta cu lumanarea! De ce trebuia sa se duca el acolo sa falsifice din nou adevarul? Pentru ca in cartea aia e varianta lui. Dar el evita sa spuna de ce trebuiau omorati oamenii aia (dictatorii Nicolae si Elena Ceausescu – n.red.) si cine i-a omorat pe tineri dupa disparitia lui Ceausescu. Cine? Autorii loviturii de stat. A pornit ca o revolta populara si a esuat ca o lovitura de stat”, sustine liderul Romania Mare.

Ion Iliescu a fost huiduit, joi, de cativa tineri din grupul „Noii Golani”, la targul de carte Bookfest de la Romexpo, inainte de a-si lansa volumul „Dupa 20 de ani – 1989 an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala”. Acestia aveau afise pe care era scris „Cautat pentru” alaturi de poza lui Iliescu. Liderul organizatiei, George Simion a declarat pentru HotNews.ro ca, de la Romexpo, a fost dus la Sectia 2 de Politie si amendat cu suma de 300 lei pentru tulburarea linistii publice, decizie pe care o va contesta, pentru ca nu a facut altceva decat sa ii puna o intrebare fostului lider al statului.

„Am mers sa ii punem cateva intrebari. L-am intrebat daca nu crede ca ar trebui sa fie la puscarie in loc sa lanseze carti sau macar sa aiba decenta sa nu se afiseze public,” a povestit Simion, in varsta de 23 de ani. Potrivit acestuia, in urma intrebarii sale mai multe persoane au inceput sa strige la el si sa il huiduie, provocand „un scandal”, iar fortele de ordine l-au „luat pe sus” si l-au scos afara.

„Provocarea dumneavoastra e chemare la dezordine”, a replicat Iliescu, care a caracterizat actul drept „huliganism„.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro