Sari direct la conținut

Partidul Conservator a scris conducerii FMI despre abuzurile lui Jeffrey Franks in Romania

HotNews.ro

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa, o scrisoare deschisa adresata conducerii Fondului Monetar International prin care semnaleaza „abuzurile delegatiei FMI in Romania”. Concret, conservatorii sunt nemultumiti de intalnirea delegatiei FMI cu UNPR, „partid care din punctul nostru de vedere nu exista la nivelul Parlamentului, insa intalnirea pe care au avut-o legitimeaza UNPR ca partid parlamentar”, potrivit Agerpres.

„Avand in vedere ca in cateva zile delegatia FMI va fi din nou in Romania, transmitem aceasta scrisoare deschisa catre directorul general al FMI, in care atragem atentia ca delegatia in Romania, dincolo de interferenta in ceea ce inseamna activitatea economica a Romaniei, se pare ca are interferente si in ceea ce inseamna activitatea politica, din moment ce la intalnirile pe care le-a avut cu partidele politice s-a intalnit si cu un partid care din punctul nostru de vedere nu exista la nivelul Parlamentului, UNPR, legitimand in felul acesta UNPR ca partid parlamentar”, a afirmat Daniel Constantin.

Presedintele PC a sustinut ca obligatia delegatiei FMI este aceea de a se consulta cu partidele aflate la guvernare si in Parlament, iar „UNPR, din punctul nostru de vedere, nu este un partid parlamentar, insa intalnirea pe care au avut-o legitimeaza UNPR ca partid parlamentar”.

„Cred ca FMI si-a depasit, din aceasta perspectiva, limitele mandatului pe care il are in Romania”, a aratat Daniel Constantin.

Liderul PC s-a referit la faptul ca la inceputul lunii noiembrie, delegatia FMI a organizat intalniri informale cu partidele parlamentare din Romania, iar in cadrul intalnirilor, reprezentantii FMI au purtat discutii „inclusiv cu asa-zisul partid UNPR”: „Actiunea Delegatiei FMI si a sefului acesteia Jeffrey Franks este cu atat mai condamnabila cu cat UNPR nu este recunoscut ca partid politic parlamentar decat de catre regimul politic aflat la putere”.

In document se precizeaza ca, in semn de condamnare a actiunii sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, PC a contramandat intalnirea cu Delegatia FMI si ca va pastra aceasta atitudine si pe viitor, daca „abordarea misiunii FMI in Romania va presupune, in continuare, implicarea in activitatea politica a tarii, dincolo de tendinta tot mai vizibila de subordonare efectiva a Guvernului Romaniei fata de FMI”.

Documentul releva ca rolul asumat de FMI, de la inceputul colaborarii cu tara noastra, este acela de acordare de asistenta financiara temporara, in vederea unei stabilitati valutare, precum si stimularii cresterii economice a tarii: „Din pacate, acest deziderat asumat este de cele mai multe ori depasit de reprezentantii FMI, prin actiuni vocale ale sefului Delegatiei FMI in Romania, domnul Jeffrey Franks. Implicarea domnului Jeffrey Franks in discutii si dispute politice interne, nu numai ca agraveaza situatia Romaniei, ci si deturneaza flagrant misiunea Delegatiei FMI in Romania”, se mai arata in scrisoarea deschisa adresata conducerii FMI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro