Sari direct la conținut

Greva generala la 15 septembrie

Buna ziua, Ardeal

Profesorii vor boicota inceperea noului an scolar si vor declansa greva in 15 septembrie. SLIP din Cluj este de acord cu decizia FSLI de a refuza orice renegociere cu Guvernul si au hotarat pichetarea sediului Guvernului incepand cu 18 septembrie.

Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean (SLIP) este de acord cu decizia Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) de a boicota inceperea noului an scolar prin neparticiparea cadrelor didactice la deschiderea acestuia, se arata intr-un comunicat de presa.

FSLI considera ca Guvernul nu a respectat Acordul semnat cu federatiile sindicale din invatamant in noiembrie anul trecut, deoarece nu a fost elaborat unui proiect de lege a salarizarii personalului bugetar.

Ca urmare, FSLI a decis pe langa boicotarea inceperii noului an scolar, organizarea unui miting de protest in data de 15 septembrie, miting la care vor participa membrii de sindicat din toate judetele tarii. FSLI a hotarat si pichetarea sediului Guvernului incepand cu data de 18 septembrie.

Reprezentantii cadrelor didactice resping categoric orice incercare de renegociere a unor prevederi ale Acordului si solicita Guvernului Romaniei respectarea integrala a termenelor stipulate in aceasta, se mai arata in comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro