Sari direct la conținut

In extrasezon, Clujenii aleg tot litoralul bulgaresc

Buna ziua, Ardeal

Inceputul lunii septembrie a fost marcat de cozi interminabile la vamile din sudul tarii ca urmare a reducerilor de preturi anuntate de agentiile de turism pentru extrasezon. Doar in acest week-end, sute de clujeni au ales sa isi petreaca concediul pe litoralul bulgaresc.

Ca in fiecare an, ofertele pentru extrasezon sunt mai ieftine chiar cu 50 % in unele cazuri. In plin sezon, agentiile de turism ofereau pentru 260 de euro un sejur de o saptamana in Bulgaria cu cazare la hotel de trei stele, situat la 50 de metri de plaja, micul dejun inclus. Aceeasi oferta este mai ieftina in aceasta perioada cu 80 de euro.

Optiunea petrecerii concediului in Bulgaria este conditionata de vreme, singurul impediment pentru litoralul bulgaresc.

In general romanii isi aleg destinatia pentru concediu in functie de posibilitatile financiare. Petrecerea unui concediu in luna septembrie poate fi o alegere inspirata in conditiile in care ofertele agentiilor de turism sunt extrem de variate, mai ales pentru destinatiile externe. De regula, cei mai multi care aleg sa mearga la mare, in tara sau in strainatate, prefera lunile iulie si august.

Insa, in statiuni din tari precum Grecia, Spania sau Turcia se poate petrece un concediu in cele mai bune conditii si in extrasezon.

Astfel, in conditiile in care temperatura este destul de ridicata si ofertele agentiilor de turism avantajoase, alegerea lunii septembrie pentru petrecerea concediului se poate dovedi a fi o optiune avantajoasa. Agentiile de turism clujene ofera pachete speciale pentru luna septembrie, mai ales pentru strainatate.

Pentru 260 euro clujenii pot petrece o saptamana in Grecia, in statiunea Paralia Katerini cu cazare la hotel de doua stele situat la 20 de metri de plaja. Pe langa cazare, in pret mai este inclus micul dejun si transportul cu autocarul. Cazarea este asigurata in camere cu televizor, aer conditionat si frigider.

In plin sezon, oferte similare in Grecia erau mai scumpe cu cate 80 – 100 de euro. O excursie in Insula Creta in aceleasi conditii se ridica la 310 euro, insa transportul este asigurat cu avionul. Acelasi pachet costa in varful sezonului in jur de 450 – 500 de euro.

Reprezentantii agentiilor de turism afirma ca, de regula, in Grecia sau Turcia ofertele sunt mai scumpe, deoarece de multe ori este nevoie de transport cu avionul.

Si in Turcia preturile sunt mai accesibile pentru cei care aleg sa-si petreaca concediul in extrasezon. Astfel, un sejur care include sapte nopti de cazare cu demipensiune intr-un hotel de trei stele din Kusadasi sau Antalya costa in jur de 250 de euro in aceasta perioada, iar in varf de sezon, pretul urca pana la 450 de euro. Plecarile in cele mai multe din cazuri se fac cu avionul.

Agentiile de turism clujene au oferte destul de limitate pentru litoralul romanesc. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism deruleaza pana pe 15 septembrie programul “O saptamana la mare” care include un sejur de sase zile cu preturi cuprinse intre 99 lei si 150 lei. Preturile includ doar cazarea la hotel de o stea, doua sau trei stele, fara servicii de masa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro