Sari direct la conținut

Prejudiciu de 1,3 milioane de euro in dosarul „stapanului parcarilor” din Arad

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Omul de afaceri aradean Emil Siegmeth, pe numele caruia a fost eliberat un mandat de arestare pe 29 de zile, este acuzat de constituirea unui grup infractional prin care ar fi comis mai multe infractiuni economice. Potrivit celor afirmate de anchetatori, valoarea prejudiciilor a fost estimata la 1,35 milioane euro.

Impreuna cu Siegmeth, au mai primit mandate de arestare inca doi colaboratori ai acestuia, Vasile Gaspar si Lucian Marius Barna. In acest dosar mai sunt cercetate si alte patru persoane: Laura Ududec, Daniel Ciaco, Maria Iancu si Daniel Bondar.

Anchetatorii au declarat ca principalele acuzatii se refera la unele inginerii financiare prin care Siegmeth a reusit sa prejudicieze bugetul statului, institutii publice si firme private, incepand cu anul 1998. Omul de afaceri este acuzat ca, prin intermediul mai multor firme pe care le detine, a importat 49 de masini de mare tonaj sau utilaje pentru care nu a platit taxe vamale, accize si TVA.

Totodata, anchetatorii au mai spus ca Siegmeth, impreuna cu unii subalterni din firmele sale, dar si cu unele persoane suspectate ca ar face parte din lumea interlopa locala, ar fi f”cut parte si dintr-un al doilea grup, comitand infractiunile de bancruta frauduloasa, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Procurorii si politistii au spus ca, pentru a evita executarea silita in fata creditorilor si pentru a ascunde provenienta ilicita a unor bunuri, Emil Siegmeth a ascuns parti de activul uneia dintre firmele sale si a transferat creante de opt miliarde de lei vechi la o alta firma care ii apartine.

Anchetatorii au calculat ca prin infractiunile comise omul de afaceri aradean a cauzat statului si unor companii private prejudicii totale de aproximativ 46 de miliarde de lei vechi. In vederea recuperarii prejudiciului, pe unele proprietati ale lui Siegmeth a fost pus sechestrul. Este vorba de sase imobile, actiuni la o firma si un cont bancar.

Sunt in vizor si alte persoane, unele publice, ale caror nume vor fi dezvaluite cand cercetarile avanseaza suficient.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro