Sari direct la conținut

La Alba Iulia s-a incheiat parada militara. Incepe parada portului popular

HotNews.ro

In orasul Unirii s-a incheiat parada militara de 1 decembrie, care a fost, insa, lipsita de fastul din alti ani, anunta Realitatea Tv. Parada militara de la Alba Iulia a fost precedata de numeroase controverse, in zilele trecute. Autoritatile au vrut, initial, sa renunte la parada militara din orasul Unirii pentru a se concentra pe cea de la Bucuresti.

200 de militari, dintre care unii au participat la diverse misiuni externe ale Romaniei, au defilat in cadrul paradei militare. In plus, 150 de noi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba au depus juramantul.

Parada militara de la Alba Iulia este urmata de parada costumelor populare.

Manifestarile de la Alba Iulia au debutat cu un ceremonial dedicat depunerii de coroane de flori la statuile lui I.C. Bratianu si Iuliu Maniu din centrul orasului, la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul si la galeria de busturi din jurul Salii Unirii. Presedintia, Senatul, Camera Deputatilor si partidele politice au depus coroane de flori.

Sarbatoarea a continuat cu traditionala ceremonie a primirii solilor din cetatile de scaun ale Unirii si cu o slujba Te Deum oficiata in fata Catedralei Reintregirii Neamului.

Autoritatile din Alba Iulia le-au pregatit localnicilor si o masa populara cu sarmale si vin fiert.

Manifestarile se vor incheia diseara cu un spectacol de muzica populara si muzica usoara in aer liber si focuri de artificii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro