Sari direct la conținut

Candy Crush incepe o noua "saga" Compania care a creat jocul va fi cumparata cu 5,9 miliarde dolari de gigantul Activision Blizzard

HotNews.ro
Candy Crush incepe o noua "saga" Compania care a creat jocul va fi cumparata cu 5,9 miliarde dolari de gigantul Activision Blizzard

​Compania King Digital, ce are un studio si in Bucuresti, va fi cumparata cu 5,9 miliarde dolari de gigantul Activison Blizzard, unul dintre cele mai mari nume din industria jocurilor video. King s-a infiintat in 2003 si este celebra pentru jocul Candy Crush care s-a lansat in 2012 pe platformele mobile. Activision preia o companie care spune ca 500 de milioane de oameni acceseaza produsele sale. Suma de 5,9 miliarde dolari include si datorii de 2,3 miliarde dolari.

Tranzactia ar trebui sa fie parafata la inceput de 2016. Tranzactia anuntata este cea mai mare de la preluarea Minecraft de catre Microsoft, pentru mai bine de doua miiliarde dolari.

In afara de Facebook si YouTube nu exista decat o singura retea cu un numar atat de mare de useri”, spune Bobby Kotick, CEO al Activision, referindu-se la compania suedeza king care are din 2011 studio de productie si la Bucuresti.

Directorii celor doua companii s-au intalnit prima oara acum trei ani, insa discutiile de preluare au inceut in aprilie.

Pentru gigantul jocurilor video este un mare pas catre segmentul dispozitivelor mobile unde inca mai este loc de crestere. Pentru Activison Blizzard este cea mai mare tranzactie din 2008 incoace, an in care Activision si Blizzard au fuzionat.

Cele mai cunoscute jocuri Activision sunt Call of Duty si World of Warcraft, care se vand pentru console si PC-uri, cu preturi in jurul a 30-60 dolari. Anul trecut compania a avut vanzari de 4,4 miliarde dolari si profit de 835 milioane dolari.

Jocurile video pentru dispozitive mobile cresc puternic, iar estimarile PricewaterhouseCoopers arata ca acestea vor genera 14,5 miliarde dolari in acest an, piata totala a jocurilor video fiind estimata la 75 miliarde dolari.

Insa, desi numarul celor care joaca pe mobil este tot mai mare, problema acestor aplicatii este ca sunt efemere, de cele mai multe oamenii plictisindu-se repede. Un exemplu de declin puternic este la Rovio, creatorul Angry Birds, care a ajuns sa aiba mari probleme financiare.

Activision Blizzard are 7.500 de angajati pe plan mondial, in timp ce King Digital are 1.600.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro