Sari direct la conținut

Haga: Poliția olandeză a arestat 2.400 de persoane după ce o autostradă a fost blocată de activiștii de mediu

HotNews.ro
Poliția olandeză a intervenit cu tunuri de apă contra protestatarilor pentru mediu din Haga, Foto: Krisztian Elek / Zuma Press / Profimedia
Poliția olandeză a intervenit cu tunuri de apă contra protestatarilor pentru mediu din Haga, Foto: Krisztian Elek / Zuma Press / Profimedia

Circa 2.400 de persoane care participau sâmbătă la Haga la un protest pentru climă au fost reţinute de poliţie după ce au blocat o autostradă, relatează dpa.

Poliţia a anunţat că printre cei reţinuţi la protestul organizat de grupul Extinction Rebellion se numără şi mulţi minori.

Agenţia de presă ANP a relatat că autostrada A12 a fost blocată sâmbătă la prânz. Zona unde a fost organizat protestul se află în apropierea sediilor parlamentului şi guvernului.

Poliţia a afirmat că a folosit tunuri cu apă pentru a îndepărta protestatarii de pe autostradă.

Cu toate acestea, chiar şi după ce poliţia a folosit tunuri cu apă, protestatarii au rămas pe autostradă, înainte de a fi îndepărtaţi de sute de ofiţeri de poliţie şi duşi cu autobuzele pe un stadion din Haga. Ei au fost ulterior eliberaţi.

Este a opta oară când când autostrada A12 a fost blocată de activiştii pentru climă, a anunţat poliţia.

Proteste pentru climă au fost organizate sâmbătă şi în alte părţi ale oraşului.

Grupul de mediu Extinction Rebellion a anunţat că vrea să blocheze în fiecare zi autostrada până când guvernul va reduce toate subvenţiile pentru combustibilii fosili, precum cărbunele, petrolul şi gazul. (Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro