Sari direct la conținut

Mark Zuckerberg anunta ca in 2016 va fi lansat un satelit care sa asigure conectarea la internet in zone putin accesibile

HotNews.ro
Mark Zuckerberg anunta ca in 2016 va fi lansat un satelit care sa asigure conectarea la internet in zone putin accesibile

Cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a dezvaluit, luni, printr-o postare pe reteaua sa de socializare online, un proiect ambitios de raspandire a Internetului in zone mai putin accesibile, cu ajutorul unui satelit care ar urma sa fie lansat in 2016, informeaza Mediafax.

„Sunt entuziasmat sa anunt primul nostru proiect pentru livrarea Internetului din spatiu. Ca parte a eforturilor noastre de a conecta lumea, prin Internet.org, intram in parteneriat cu Eutelsat (n.r. unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de satelit din lume) pentru a lansa un satelit in orbita care va uni milioane de oameni”, a anuntat Mark Zuckerberg.

„In ultimii ani, Facebook a explorat modalitati de utilizare a aeronavelor si satelitilor pentru a oferi comunitatilor acces la Internet din cer. Pentru a conecta oameni care traiesc in regiuni indepartate, infrastructura traditionala de conectivitate este, adesea, ineficienta, astfel ca trebuie sa inventam tehnologii noi”, a continuat cofondatorul Facebook.

Una dintre aceste modalitati presupune lansarea unui satelit in spatiu, care se afla in constructie si care ar urma sa fie gata anul viitor.

„Ca parte a colaborarii noastre cu Eutelsat, un nou satelit denumit AMOS-6 va oferi acoperire online catre zone vaste din Africa Subsahariana. Satelitul este in constructie acum si va fi lansat in 2016 intr-o orbita geostationara, care va acoperi zone intinse din Vestul, Estul si Sudul Africii. Vom colabora cu parteneri locali din aceste regiuni, pentru a ajuta comunitatile sa inceapa accesarea serviciilor de Internet oferite prin satelit”, a mai anuntat Zuckerberg.

Anuntul vine la aproximativ o saptamana dupa ce Mark Zuckerberg si Bill Gates au declarat, la Adunarea Generala a Natiunilor Unite (ONU), ca isi vor uni eforturile pentru ca toti oamenii din lume sa aiba acces la internet pana in anul 2020.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro