Sari direct la conținut

Piata de televiziune prin internet din Romania – in crestere cu 200%

HotNews.ro

Piata serviciilor de IPTV (televiziune prin internet) din Europa a atins in acest an valoarea de un miliard de euro, in crestere dubla fata de anul trecut, avand in prezent aproximativ 5,6 milioane de utilizatori, potrivit unui raport international citat de iNES IPTV, singurul furnizor roman de televiziune prin internet.

Conform datelor iNES IPTV, in acest moment piata romaneasca de IPTV are un potential de 10.000 de utilizatori doar in Bucuresti, inregistrand un ritm de crestere de 200%.

Anul trecut, valoarea pietei de televiziune prin internet din Europa a fost de 470 milioane euro, iar in acest an valoarea acesteia a crescut pana la un miliard de euro. In prezent, piata serviciilor de IPTV din Europa numara peste 60 de operatori care transmit fluxul televizat prin IP (Internet Protocol), numarul acestora fiind in crestere.

Potrivit datelor internationale, toti acesti operatori cumuleaza in acest moment un numar de aproximativ 5,6 milioane de utilizatori ai serviciilor IPTV, inregistrand o crestere aproape dubla fata de 2006, cand numarul total al abonatilor la nivel european a fost de 2,9 milioane.

Franta este piata cu cei mai multi operatori ai serviciilor IPTV (opt), fiind urmata de Spania care numara patr operatori, Germania si Italia unde sunt prezenti doi operatori, Marea Britanie si Romania, pietele cele mai „tinere” pentru acest tip de servicii, unde opereaza un singur provider.

Conform datelor iNES IPTV, in acest moment piata romaneasca de IPTV are un potential de 10.000 de utilizatori doar in Bucuresti, reprezentantii companiei estimand o crestere substantiala pana la sfarsitul 2009, in conditiile in care anual se inregistreaza cel putin o dublare a numarului de abonati ai serviciilor IPTV.

Pana la sfarsitul anului 2009, se estimeaza ca se vor inregistra aproximativ 8,7 milioane utilizatori ai serviciului IPTV la nivel european.

iNES IPTV este primul serviciu din Romania care ofera televiziune prin IP (Internet Protocol), incepand din luna octombrie a anului 2005.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro