Sari direct la conținut

Alegeri locale 2024 – Vrancea: PSD a câștigat primăriile în 4 orașe și cele două municipii, PNL doar în orașul Panciu / Tensiune în bătălia pentru Consiliul Județean

HotNews.ro
Stampila de vot alegeri, Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu
Stampila de vot alegeri, Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

PSD a câştigat alegerile în patru oraşe, în municipiile Focşani şi Adjud, la Mărăşeşti şi Odobeşti, în timp ce PNL a reuşit să păstreze oraşul Panciu, potrivit numărătorii paralele a partidelor, transmite Agerpres.

La Focşani, actualul primar, Cristi Valentin Misăilă a câştigat la o diferenţă de peste 3.000 de voturi faţă de principalul contracandidat, Valentin Resmeriţă de la PNL, în timp ce la Odobeşti, Daniel Nicolaş, primar în funcţie, a câştigat cu aproape 85% din voturi.

PSD a câştigat la Mărăşeşti cu un candidat nou, Adrian Toderaşc, în timp ce actualul primar, tot de la PSD, nu a mai putut candida, fiind declarat incompatibil de ANI, iar la Adjud, primarul liberal Florin Nechifor a pierdut primăria în favoarea contracandidatului de la PSD, George Nica.

La Panciu, actualul primar, Neculai Mărăscu de la PNL a reuşit să câştige un nou mandat, la diferenţă de câteva zeci de voturi faţă de contracandidatul de la PSD.

PSD a pierdut alegerile pentru primărie la Corbiţa, Mera, Coteşti, Năneşti şi Obrejiţa, în timp ce PNL a pierdut la Adjud şi Nereju.

Conform numărătorii paralele a partidelor, PSD a reuşit să obţină cele mai mari procente, de peste 90%, la Vârteşcoiu şi de peste 85% la Slobozia Ciorăşti, Nistoreşti, Năruja şi Cârligele, în timp ce PNL a obţinut scoruri de peste 90% la Tâmboeşti şi de peste 85% la Măicăneşti, Urecheşti şi Vizantea Livezi.

La Consiliul Judeţean Vrancea situaţia este încă incertă, ambii competitori, Nicuşor Halici de la PSD şi Dragoş Ciobotaru de la PNL refuzând să facă declaraţii până la finalizarea numărătorii voturilor din secţii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro