Sari direct la conținut

Banchet de clasa a VIII-a terminat la spital. Două eleve s-au simțit rău după ce au băut alcool

Banchet, Foto: DreamsTime
Banchet, Foto: DreamsTime

Poliţiştii din Ilfov au deschis o anchetă după ce au apărut informații publice despre niște elevi din clasa a VIII-a de la un liceu din Otopeni care au ajuns la spital după un banchet organizat de părinți, în urma consumului de alcool şi al altor substanţe. Inspectoratul Școlar Județean a transmis că unitatea de învățământ a anunțat incidentul luni dimineața.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au anunţat, luni, că poliţiştii s-au sesizat în urma unor informaţii apărute pe grupurile de părinţi, potrivit News.ro.

„Ca urmare a unor informaţii apărute pe grupurile de părinţi ale elevilor de la un liceu din Otopeni, cu privire la faptul că, de la un banchet desfăşurat în noaptea de 31 mai/1 iunie s-a ajuns la spital, în urma consumului de alcool şi alte substanţe, poliţiştii oraşului Otopeni s-au autosesizat şi efectuează verificări, pentru stabilirea cu certitudine a situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun”, au precizat poliţiştii din Ilfov.

Două eleve de la Liceul teoretic „Ioan Petruș” din Otopeni au ajuns la spital în urma banchetului. O anchetă este în desfășurare și la nivelul unității de învățământ.

  • „Vã informăm că, pe dată de 31.06.2024, la balul de final de an școlar, organizat de părinții elevilor claselor a VIII-a de la Liceul Teoretic „loan Petruș” Otopeni, jud. Ilfov, un elev a introdus băuturi alcoolice. Pe fondul consumului de alcool, două eleve s-au simțit rău, fiind chemată ambulanța. Cele două eleve au fost internate pentru a li se acorda îngrijiri medicale. Au fost externate a două zi.
  • Conducerea unității de învățământ a informat Inspectoratul Școlar Județean Ilfov în această dimineață (luni, n.r.).
  • La nivelul liceului se vor face verificările impuse de regulamente și se vor aplica sancțiuni disciplinare celor vinovați”, se arată într-un comunicat trimis de IȘJ Ilfov către Ministerul Educației și remis HotNews.ro.

Cele două fete nu consumaseră droguri

Cele două eleve care au ajuns la spital după banchetul de la finalul clasei a VIII-a care a avut loc într-un local din Tunari nu au consumat droguri, a informat, luni, spre seară, Biroul de presă al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Ilfov.

„În urma primelor verificări efectuate de către poliţiştii oraşul Otopeni, precum şi a analizelor medicale efectuate, nu au rezultat indicii cu privire la prezenţa în organism a unor substanţe de abuz (substanţe psihoactive). În cadrul activităţilor de verificare, reprezentanţii localului respectiv au pus la dispoziţie contractul de prestări servicii, iar în urma verificărilor efectuate nu au rezultat elemente de probaţiune care să conducă la faptul că reprezentanţii localului au servit minorilor băuturi alcoolice”, a transmis IPJ Ilfov.

Reprezentanții localului unde a avut loc bachetul spun că nu a fost alcool

Adolescenții ar fi consumat alcool înainte să ajungă la localul din Tunari, unde a avut loc banchetul, dar și în timpul evenimentului, potrivit TVR.

Reprezentanții restaurantului spun că nu au existat băuturi alcoolice la petrecere.

Părinții au scris pe grupurile dedicare că la banchet s-ar fi consumat și substanțe interzise. (sursă foto DreamsTime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro