Sari direct la conținut

VIDEO SUA: Focuri de armă la un centru comercial din El Paso. 20 de persoane au fost ucise, iar ate 26 au fost rănite. Suspectul a fost reținut de poliție – UPDATE

HotNews.ro
VIDEO SUA: Focuri de armă la un centru comercial din El Paso. 20 de persoane au fost ucise, iar ate 26 au fost rănite.  Suspectul a fost reținut de poliție – UPDATE

20 de persoane au fost ucise într-un atac armat la magazinul Walmart din El Paso, Texas, transmite CNN. Alte 26 de persoane au fost rănite, în timp ce un suspectul, un tânăr de 21 de ani, a fost reținut după o acțiune de amploare a poliției.

UPDATE 8:00 : Potrivit poliției, 20 de persoane și-au pierdut viața în atacul din Texas, iar 26 au fost rănite. Suspectul a fost idendtificat în persoana lui Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani.

Bărbatul care este anchetat pentru uciderea a 20 de persoane și rănirea altor 26 în atacul armat din El Paso ar putea fi acuzat de omor calificat și infracțiuni de promovare a urii.

Poliția a intrat în posesia unui document despre care se crede că este scris de autorul atacului, document care are legătură cu instigarea la ură.

Documentul, care are patru pagini și a fost publicat online, expune opinii rasiste îndreptate împotriva imigranților, în special cei de origine hispanică, pe care îi consideră vinovați de ”amestecul cultural” și de faptul că ar lua locurile de muncă ale amercanilor.

Suspectul este Patrick Crusius din Allen, situat în apropiere de Dallas. Potrivit unor surse din poliție, acesta s-ar fi predat, fără alte incidente.

UPDATE 23:18: Un suspect se află în custodia poliției, deși, inițial, surse citate de CNN anunțau că trei suspecți au fost arestați.

Potrivit CNN, cel puțin 22 de persoane au fost rănite, însă nici acum nu a fost raportat numărul exact al persoanelor care și-au pierdut viața.

UPDATE 22.31: Președintele Donald Trump a fost informat cu privire la atacul din El Paso, transmite Casa Albă, potrivit politico. Situația este monitorizată.

Se pare că este vorba despre mai mulți indivizi care au deschis focul lângă magazinul Walmart din El Paso, Texas. Nu există informații oficiale cu privire la numărul morților și al răniților.

Inițial, poliția a anunțat că acțiunea este în desfășurare, autoritățile făcând apel, în repetate rânduri, la populație să evite zona întrucât atacatorii sunt activi.

Poliția a anunțat populația, pe twitter, să stea departe de zona în care se află Cielo Vista Mall.

Trei angajați ai magazinului Walmart s-au refugiat în apropiere, într-un restaurnat.

Este al doilea atac la un magazin Walmart în decurs de o săptămână, în urmă cu câteva zile doi angajați ai unui magazin din Mississippi fiind împușcați mortal.

Alți trei oameni și-au pierdut viața după ce au fost împușcați la Festivalul Usturoiului din California.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro