Sari direct la conținut

Primăria din Sibiu anunţă că Turnul Sfatului este închis şi nu va mai putea fi vizitat în Noaptea Muzeelor

HotNews.ro
Imagine din Sibiu - Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Foto: Witold Skrypczak / Alamy / Alamy / Profimedia
Imagine din Sibiu - Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Foto: Witold Skrypczak / Alamy / Alamy / Profimedia

Reprezentanţii Primăriei municipiului Sibiu au anunţat că Turnul Sfatului nu va mai putea fi vizitat în „Noaptea Muzeelor”, deoarece a fost închis, vineri seară, pentru că un element de la un geam a fost deteriorat din cauza vântului foarte puternic, iar lucrările de reparaţii necesare nu au putut fi efectuate într-un timp atât de scurt.

„Pentru siguranţa vizitatorilor s-a luat decizia închiderii Turnului până la efectuarea reparaţiilor”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sibiu, conform News.ro.

Noaptea Muzeelor 2024 are loc pe 18 mai, sâmbăta aceasta. Ediția din acest an este una aniversară, pentru că se împlinesc 20 de ani de când Noaptea Muzeelor s-a ținut prima dată în România. Organizatorii evenimentului au anunțat că vor putea fi vizitate 253 de obiective culturale din România și din Republica Moldova.

Cu toate acestea, importante muzee din București și din țară – între care Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă sau Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – refuză să participe la ediția din acest an, o parte dintre angajați protestând nemulțumiți de salarii.

„În acest an, participarea la Noaptea Muzeelor include 253 de obiective în toată țara, cu cele mai multe în București – 55, 34 în Iași, 22 în Târgu Mureș și 18 în Cluj-Napoca”, au anunțat organizatorii.

  • Lista completă a obiectivelor care pot fi vizitate sâmbătă, 18 mai, de Noaptea Muzeelor, poate fi consultată AICI.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro