Sari direct la conținut

Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia. Cinci ani de închisoare pentru un băiat care, băut fiind, a ucis cu mașina trei tineri

HotNews.ro
Etilotest, Foto: Politia Romana
Etilotest, Foto: Politia Romana

Prima condamnare cu închisoare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia. Este vorba despre un băiat de 19 ani care a condus băut şi care a ucis trei tineri de 17, 18 și 25 de ani. El a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare cu executare.

Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, în 29 mai, a anunțat joi inițiatorul acestei legi, senatorul Robert Cazanciuc.

Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023.

Şoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie şi şi-a recunoscut faptele, conform lui Cazanciuc.

Cei trei tineri decedaţi aveau 17, 18 şi 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului accidentului.

Legea Anastasia a intrat în vigoare în vara anului trecut, fiind denumită astfel în memoria unei fetiţe de 4 ani din județul Iași care a fost ucisă, în 1 iunie 2022, în faţa casei sale, de către o femeie fără permis de conducere.

Potrivit Legii Anastasia, săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro