Sari direct la conținut

VIDEO Un bebeluș și familia lui, salvați după ce au rămas izolați pe o insulă formată pe râul Strei, în urma deversării unui baraj

HotNews.ro
Pompieri, Foto: Inquam Photos / George Călin
Pompieri, Foto: Inquam Photos / George Călin

Pompierii din Hunedoara și Deva au anunțat sâmbătă că au salvat trei persoane, doi adulți și un copil de 8 luni, aflate la scăldat pe râul Strei, în zona localității Streisângeorgiu, din oraşul Călan. Oamenii au rămas izolați, în cursul după-amiezii, pe o insulă formată în urma deversării apei dintr-un lac de acumulare al unui baraj aflat în amonte, pe cursul apei, informează Agerpres.

„La sosirea salvatorilor, cele trei persoane se aflau pe o suprafaţă de uscat neatinsă încă de apa care, în urma deversării controlate, curgea învolburată şi cu un volum din ce în ce mai mare”, au precizat reprezentanții ISU Hunedoara, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției.

„Misiunea pompierilor a fost deosebit de dificilă pentru că s-a identificat cu greu o porţiune de pe mal de unde au putut fi trimise echipajele cu bărcile de salvare”, mai spun pompierii.

„În timpul operaţiunii de deplasare spre locul unde se aflau persoanele izolate, salvatorii au ţinut legătura, prin telefon, cu tatăl copilului, pentru a evita eventualele atacuri de panică din partea mamei, aflată cu copilul în braţe, fiind speriată de creșterea bruscă a nivelului apei”, a adăugat ISU Hunedoara.

Cuplul şi copilul au fost duşi în siguranţă la mal, unde au fost evaluaţi medical de către echipajul SMURD.

Ei au refuzat transportul la spital, conform pompierilor.

Intervenția s-a efectuat cu echipaje de salvare din care au făcut parte inclusiv pompieri scafandri și alpiniști.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro