Sari direct la conținut

Republicanii acuză că sistemul judiciar este „instrumentalizat” împotriva lui Trump

HotNews.ro
Mike Johnson, liderul majorității republicane din Senat, Foto: Yuri Gripas - Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Mike Johnson, liderul majorității republicane din Senat, Foto: Yuri Gripas - Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Liderul republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și-a arătat marți sprijinul pentru Donald Trump, asistând la procesul acestuia la New York și acuzând tabăra adversă că folosește justiția împotriva candidatului dreptei americane, potrivit AFP.

„Este imposibil pentru oricine care privește obiectiv acest lucru să nege că sistemul de justiție din țara noastră a fost folosit împotriva președintelui Trump”, a declarat Mike Johnson într-un scurt discurs în fața tribunalului unde miliardarul este audiat.

„Sistemul folosește toate instrumentele de care dispune în acest moment pentru a pedepsi un președinte și a-l proteja pe altul”, a adăugat el.

Trump este judecat pentru că a ascuns o plată de 130.000 de dolari către fosta actriță de filme X Stormy Daniels pentru a-i cumpăra tăcerea chiar la sfârșitul campaniei prezidențiale din 2016.

El urmează să se confrunte cu președintele democrat Joe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie și a denunțat în repetate rânduri o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Această terminologie a fost reluată de Mike Johnson, care a vorbit marți de „interferențe electorale” și „procese politice” – Trump fiind ținta mai multor alte procese.

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, unul dintre martorii-cheie din procesul de la New York al fostului preşedinte intentat pentru plăţi ascunse către o vedetă porno, a fost audiat luni şi a recunoscut că a minţit şi a intimidat în numele fostului preşedinte american, într-o confruntare tensionată în sala de judecată, relatează AFP.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro