Sari direct la conținut

Olanda pune capăt adopțiilor de copii din alte țări / Care sunt motivele

HotNews.ro
Imagine generala cu o cerere de adoptie, Foto: Alex Stojanov / Alamy / Alamy / Profimedia
Imagine generala cu o cerere de adoptie, Foto: Alex Stojanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Țările de Jos nu vor mai permite cetățenilor săi să adopte copii din țări străine, a declarat marți un ministru al guvernului olandez, relatează Reuters.

Ministrul protecției juridice Franc Weerwind a adăugat că procedurile internaționale care au început deja vor continua deocamdată.

Părinții olandezi au adoptat aproximativ 40.000 de copii din 80 de țări în jumătatea de secol precedentă. Practica a scăzut în ultimii ani, cu doar 145 de copii adoptați în 2019, scăzând la 70 în 2020 în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit celor mai recente cifre ale think tank-ului independent al Institutului Olandez al Tineretului.

Între februarie 2021 și noiembrie 2022, guvernul olandez a implementat deja o înghețare de aproape doi ani a adopțiilor internaționale. Guvernul a decis să permită din nou adopția din străinătate, dar numai dintr-un număr selectat de țări și în condiții stricte. Rezidenții din Țările de Jos încă puteau, de exemplu, adopta copii din Africa de Sud, Lesotho, Taiwan, Filipine, Thailanda, Ungaria, Bulgaria și Portugalia, potrivit NL Times.

Politicile olandeze de adopție au fost examinate după ce un număr tot mai mare de copii adoptați anterior și deveniți adulți au început să își cerceteze rădăcinile și au descoperit adesea că documentele lor de naștere au fost falsificate sau pierdute sau că adopția lor a fost ilegală.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro