Sari direct la conținut

Cioloș, despre demisia lui Moga: Primul gest de decență și normalitate în Guvernul Dăncilă

HotNews.ro
Ciolos, Foto: Captura video
Ciolos, Foto: Captura video

Demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne este un prim ”gest de decență și normalitate” din Cabinetul Dăncilă, consideră liderul PLUS Dacian Cioloș. El mai adăugă că acum așteaptă din partea PSD, dar și a președintelui Klaus Iohannis să numească la MAI un profesionist.

”Demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne e condus de Viorica Dăncilă. Aștept acum din partea PSD, dar și din partea președintelui Klaus Iohannis, ca în fruntea acestui minister să fie numit un profesionist, un om cu capacitate intelectuală și experiență profesională care să înțeleagă ce e de făcut și să acționeze în consecință. Această instituție a fost condusă prea mult timp de oameni care s-au remarcat doar prin relațiile de colaborare și supunere, cu capul plecat, în fața baronilor și a grupurilor de interese”, a scris Cioloș, pe Facebook.

Nicolae Moga și-a anunțat demisia, marți, la șase zile de la numirea în funcția de ministru al Administrației și Internelor, în urma uciderii celor două adolescente din Olt, caz care a scos la iveală ineficiența autorităților. El a spus că a luat această decizie „pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei institutii”.

Nicolae Moga a făcut acest anunț la Palatul Victoria, cu jumătate de oră înainte de ședința CSAT în care ar urma să fie prezentat raportul Ministerului de Interne în cazul Caracal. El a spus că a luat această decizie marți dimineață, în urma unei discuții cu premierul Viorica Dăncilă și a susținut că în cazul Caracal a dispus „toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro