Sari direct la conținut

Presa italiana despre pozitia autoritatilor de la Bucuresti

HotNews.ro

Atitudinea presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu fata de criza din Italia se regaseste pe prima pagina a ziarelor din Peninsula.

Cotidianul La Repubblica anunta vizita la Roma a premierului Tariceanu, pentru a discuta cu autoritatile italiene si pentru a pune la punct o strategie comuna de colaborare.

Publicatia reia declaratiile presedintelui Basescu, care a condamnat in calitate de sef al statului, masurile de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani. Se mentioneaza, totodata, si colaborarea dintre Romano Prodi si Calin Popescu Tariceanu, care afirma ca nu doreste pierderea unui aliat atat de important precum Italia.

Corriere dela Sera titreaza: „Acest decret instiga la ura”, citandu-l pe seful statului roman, care respinge orice gen de discurs care incita poporul la nerespectarea drepturilor civile ale romanilor.

Agentia Ansa remarca tensiunea crescanda dintre Italia si Romania si il citeaza pe premierul Tariceanu, care condamna delicventa, dar subliniaza ca cetatenii romani trebuie protejati.

RaiNews relateaza despre vizita la Roma anuntata de premierul roman, pentru a discuta cu autoritatile italiene. „Dar un atac la adresa guvernului italian a venit din partea presedintelui Basescu, care a criticat decretul privind expulzarea cetatenilor romani”, se mai arata in pagina electronica a RaiNews.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro