Sari direct la conținut

Mitica Dragomir intra in PD (de Ioana Lupea)

Evenimentul Zilei

Am ajuns la o varsta la care mi-am dat seama ca trebuie sa fiu cinstit”, se spovedea Mitica Dragomir. Si ce fac fostii militieni, fosti cartofori condamnati penal, fosti antisemiti, fosti profitori ai tranzitiei atunci cand ajung la varsta critica? Intra in PD.

Corleone nu este singurul care-si cauta reabilitarea la democrati: Dorel Onaca, Nati Meir, Dumitru Puzdrea sau William Branza cred si ei in a doua, a treia sau chiar a patra sansa.

Pe langa acestia, Dragomir e o lumina. Cu statura sa morala si abilitatile dovedite poate pune cu adevarat umarul la „revolutionarea sistemului” si la „reforma clasei politice”, marile proiecte ale PD de lupta impotriva migratiei si in favoarea votului uninominal.

Cateva date biografice, consemnate de Coalitia pentru un Parlament Curat, ne arata de ce Mitica Dragomir este un trofeu. A fost condamnat la inchisoare pentru practicarea jocurilor de noroc si cercetat in dosarul „Victoria”, pentru abuz in serviciu contra intereselor obstesti.

In 1999, era sanctionat de FIFA pentru antisemitism si xenofobie. In 2002, Corpul de Control al Guvernului descoperea ca aproape toate lacurile bucurestene ii fusesera cesionate pe nimic. Un ochi expert putea detecta inca de anul trecut, cu ocazia daramarii pontonului ilegal de pe Herastrau, ca intre PD si Mitica exista magnetism.

„Videanu mi-a zis ca am facut un lucru frumos”, tipa Corleone in fata buldozerelor ticalosite ale primarului sectorului 1, Andrei Chiliman. Mitica Dragomir are calitati: banii si notorietatea. Virtuti care-l pot ajuta sa castige Primaria Sectorului 1.

Cu siguranta si celelalte sute de senatori, deputati, primari si consilieri locali racolati de PD in ultimii trei ani au insusiri necunoscute noua, dar pretioase pentru partid. Potrivit monitorizarilor independente, PD a fost principalul beneficiar al fenomenului migratiei.

A recrutat 18 noi parlamentari, iar dintre cei 786 de primari ai PD doar 47,7a au fost alesi pe listele partidului. Din PRM, soseaua de centura a PD, va ramane probabil C.V. Tudor.

Dilema: de ce migratia politica favorabila celorlalte partide a fost sanctionata cu mai multa asprime decat cea spre PD? Firesc ar fi fost ca societatea civila si alegatorii sa se simta ofensati de oportunismul democratilor. In preajma alegerilor din 2004, partidul lui Traian Basescu si Emil Boc era varful de lance impotriva migratiei politice, solicitand modificarea constitutiei in acest sens.

Pentru ca, numai dupa doi-trei ani de exploatare intensa a fenomenului, PD sa se mandreasca cu „refacerea resursei politice umane pierdute in 2000-2004” prin racolarile la nivel local. Si atragerea catre PD a traseistilor din parlament este acceptabila daca urmareste ratiuni politice inalte.

Ne explica chiar presedintele Traian Basescu: „Ma tem ca este substitutul pentru alegerile care trebuiau facute la timp si anticipat”.

Noi ar trebui sa ne temem ca, pentru a castiga alegerile, PD utilizeaza acelasi mijloc ca PSD. Si ca reforma clasei politice promisa e irealizabila cu sfinti plini de arginti, ca Dragomir, Puzdrea, Onaca&comp. Moralitatea este blana de oaie imbracata de lupii PD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro