Sari direct la conținut

AVAS a finalizat negocierile cu Al Arrab Company pentru privatizarea Electroputere

HotNews.ro

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a finalizat negocierile cu Al Arrab Company Ltd privind contractul de privatizare al societatii Electroputere Craiova, urmand ca acesta sa fie semnat in perioada urmatoare, potrivit NewsIn care citeaza surse guvernamentale.

Conform acelorasi surse, data semnarii nu poate fi inca estimata, intrucat aceasta urmeaza sa fie stabilita cu investitorul din Arabia Saudita.

AVAS a prelungit de doua ori, cu cate 30 de zile, valabilitatea ofertei de privatizare a Electroputere Craiova, deoarece negocierea clauzelor contractuale a durat mai mult decat s-a preconizat.

In luna iunie, AVAS a selectat oferta depusa de Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane de euro.

Firma Al Arrab ar urma sa plateasca statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro.

Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5 – 61 milioane euro.

Investitorul va mentine obiectul de activitate al uzinei Electroputere, iar locomotivele produse la Craiova ar urma sa fie exportate in tarile din zona Golfului, precum Iordania si Emiratele Arabe Unite, unde firma deruleaza proiecte de infrastructura, constructii cai ferate si material rulant in valoare de peste noua miliarde euro.

Electroputere Craiova a fost fondata in 1949 si produce echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. Actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care controleaza 62,82% din pachetul total de actiuni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro