Sari direct la conținut

Politicianul Alexandru Sassu, propus presedinte al TVR. Reprezentantii PD si ai Presedintiei nu au fost inca audiati de comisii

Toate persoanele propuse ca titulare in Consiliul de Administratie si audiate pana acum de comisii au primit aviz favorabil.

Noul Consiliu de Administratie al TVR

Alexandru Sassu, Anne Juganaru, Victor Socaciu (propusi de PSD), Dida Dragan (PNL), Radu Toma (PRM), Razvan Barbato (PC), Stanik Istvan (UDMR), Raico Cornea (minoritatile nationale), Vlad Velcu (Guvern), Sorin Burtea, Mihai Voicu (angajatii SRTv).

Propuneri neaudiate:

PD: Alexandru Lazescu

Presedintie: Catalin Avramescu

Cristian Topescu, propus ca supleant din partea grupului minoritatilor, a anuntat inca de saptamana trecuta ca se retrage. Potrivit unor surse parlamentare, motivatia acestuia a fost ca nu vrea sa aiba de-a face cu un Consiliu de Administratie controlat politic.

Sedinta, inceputa cu o ora intarziere, s-a incheiat abrupt la ora pranzului. In momentul in care validatii au inceput sa depuna juramantul, in sala mai erau doar patru parlamentari. Restul erau deja la bufet.

Intarziati, deci neaudiati

Cei doi presedinti ai comisiilor parlamentare de specialitate, senatorul Adrian Paunescu (PSD) si deputatul Catalin Micula (PNL), au motivat neaudierea lui Lazescu si Avramescu prin faptul ca propunerile au fost trimise marti, 12 iunie, la ora 18.00, in timpul audierii celorlalte persoane nominalizate.

„Daca ar fi fost acolo, chiar si la 19.00, cand am terminat noi sedinta, i-am fi audiat. Dar e greu sa reuniesti din nou comisiile in decurs de o saptamana, mai ales ca multi dintre componenti sunt europarlamentari”, a declarat Catalin Micula.

Liderul grupului parlamentar PD, Cristian Radulescu, a declarat, inainte de vot, ca, intr-adevar, atat PD cat si Presedintia au trimis propunerile saptamana trecuta, in timpul sedintei de audieri de marti.

„Am vrut chiar sa cerem amanarea votului, dar cuvantul dansilor este garantia ca propunerile noastre vor fi audiate saptamana viitoare”, a afirmat Radulescu.

Vor fi sau nu validati?

Surse parlamentare au declarat ca increderea democratilor in cuvantul colegilor din parlament este surprinzatoare. Reprezentantii PD au avut promisiuni si ca Lazescu si Avramescu vor fi audiati de comisiile de specialitate miercuri, inainte de sedinta plenului reunit, dar acestea nu au fost respectate.

De asemenea, surse din apropierea democratilor sunt de parere ca amanarea validarii mandatelor celor doi a avut ca scop, pe termen scurt, grabirea alegerii lui Alexandru Sassu, membru PSD, in fruntea televiziunii publice. De asemenea, aceleasi surse sustin ca exista posibilitatea respingerii celor doua candidaturi in sedinta plenului reunit de luni, 25 iunie.

Sassu, propunere la minut

Desi Consiliul TVR nu este complet, lipsind reprezentantii PD si ai Presedintiei, cei 11 membri s-au intalnit miercuri intr-o sedinta-fulger si l-au votat in unanimitate pe candidatul PSD, Alexandru Sassu, pentru functia de presedinte-director general, a anuntat unul din membrii Consiliului, Sorin Burtea.

Desi numirea unui sef la TVR se amanase pentru saptamana viitoare, membrii CA s-au intalnit dupa validarea de catre Parlament si si-au exercitat votul.

Alexandru Sassu a declarat ca votul dat de cei 11 membri ai CA a fost unul corect, pentru ca PD si Presedintia nu au respectat calendarul prevazut de lege pentru depunerea propunerilor.

Alexandru Sassu urmeaza sa fie audiat de catre comisiile de cultura saptamana viitoare. Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Catalin Micula, a precizat pentru Hotnews.ro ca Alexandru Sassu ar putea sa-si preia atributiile de director presedinte al TVR cel tarziu saptamana viitoare, pe 27 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro