Sari direct la conținut

Vadim il da in judecata pe Basescu

HotNews.ro

Corneliu Vadim Tudor, a anuntat vineri ca il va chema in instanta pe presedintele Traian Basescu pentru ca i-a retras decoratia „Steaua Romaniei”. Liderul PRM sustine ca nu este drept sa i se reproseze reactia pe carea a avut-o la sedinta in care s-a prezentat raportul privind crimele comunismului.

Traian Basescu i-a retras in urma cu o saptamana, lui C.V.Tudor, prin decret prezidential, Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, distinctie acordata de Ion Iliescu chiar inainte de a parasi Cotroceniul, in decembrie 2004.

Presedintele PRM considera ca este nedrept sa i se retraga decoratia pe motiv ca a gazduit in revista Romania Mare textele publicistului Ion Coja si ca s-a manifestat la sedinta Parlamentului in care Traian Basescu a prezentat raportul Tismaneanu.

In opinia lui Corneliu Vadim Tudor, decizia lui Basescu este nula pe motiv ca „manifestarile din Parlament beneficiaza de imunitate”.

Decizia de retragere a fost luata de Consiliul de Onoare al Ordinului National „Steaua Romaniei”, care ii ceruse lui Vadim sa-si ceara scuze in mod public dupa prestatia acestuia in Parlament cu ocazia sedintei solemne de condamnare a comunismului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro