Sari direct la conținut

Conducerea Parlamentului anunta oficial, astazi, cand discuta suspendarea presedintelui

HotNews.ro

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului s-au reunit, miercuri dimineata, pentru a stabili data in care plenul Parlamentului se va pronunta asupra propunerii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Motivatia avizului Curtii Constitutionale la solicitarea de suspendare a sefului statului urmeaza sa apara, miercuri, in Monitorul Oficial. Potrivit legii, Parlamentul trebuie sa decida prin vot in aceasta chestiune, in 24 de ore de la aparitia avizului in Monitorul Oficial. Astfel sedinta comuna ar urma sa aiba loc joi.

La dezbaterea din Parlament este invitat si seful statului, care poate da explicatii asupra faptelor care i se imputa. Astfel, Traian Basescu si-a anulat vizita oficiala in Macedonia, programata joi si vineri.

Curtea Constitutionala a trimis, ieri, la Parlament, motivarea avizului pentru suspendarea presedintelui.

Principala concluzie a documentului este ca presedintele Romaniei poate sa aiba un rol activ, potrivit legitimitatii pe care i-o confera faptul ca a fost ales de electoratul intregii tari.

Imediat, sefului statului a reactionat. Intr-o declaratie de presa, Traian Basescu a spus, marti, ca daca va fi suspendat de Parlament, va demisiona in urmatoarele cinci minute.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro