Sari direct la conținut

Pe Adriana Saftoiu a surprins-o demisia sotului din fruntea SIE

HotNews.ro

„Am demisionat din functia de consilier prezidential fiindca eram obosita si nu mai eram la fel de performanta. Presedintele m-a inteles si a aceptat demisia”, a declarat Adriana Saftoiu in cadrul emisiunii ”Zig Zag” de pe Antena 3.

Adriana Saftoiu spune ca se simte jignita de speculatiile aparute in presa conform carora demisia sa s-ar fi produs din cauza unor contradictii cu Elena Udrea sau din cauza demisiei lui Claudiu Saftoiu de la SIE. „E usor jignitor la adresa mea sa se creada ca eu nu pot sa fac un gest care sa tina doar de mine si de propriile nevoi”, a declarat Adriana Saftoiu.

Fostul consilier prezidential a declarat ca a fost chiar luata prin surprindere de demisia sotului, Claudiu Saftoiu, de la conducerea SIE. Aceasta sustine ca nu a fost anuntata de sot ca va demisiona ci doar ca acesta a intrebat-o ce parere are ea ca om de imagine despre o eventuala demisie a sa in viitor.

Adriana Saftoiu nu a mai vorbit cu Traian Basescu din momentul in care a parasit palatul Cotroceni, dar a discutat cu noul purtator de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan, de a carui numire pe aceasta pozitie a ramas surprinsa.

„Vasile Blaga este cel mai loial si onest om pe care-l cunosc eu”, a declarat Adriana Saftoiu care nu poate spune insa daca tine mai mult la PD sau la Traian Basescu.

Despre presedintele Romaniei, Saftoiu spune ca acesta nu este un om care sa mearga in fiecare duminica la biserica, dar este un om religios si nu urmarea un simplu act de imagine atunci cand a vizitat manastirile din Bucovina.

Fostul consiier prezidential a mai spus ca stia de telefonul pe care presedintele Basescu i l-a dat lui Cristian Tudor Popescu pentru a-l ruga pe acesta sa nu demisioneze din fruntea Clubului Roman de Presa.

Legile la noi sunt facute numai pentru smechereala politica, asa explica Adriana Saftoiu confuzia care domneste pe scena politica in ceea ce priveste demersul de suspendare al presedintelui, intaietatea referendumurilor si apelul frecvent la ”arbitrajul” Curtii Constitutionale.

Adriana Saftoiu publica la „Editura Trei” volumul intitulat „Vocile puterii”. Prefatat de Emil Hurezeanu si cu un cuvant inainte al autoarei, cartea include, printre altele, interviuri cu cei 16 fosti purtatori de cuvant ai puterii din Romania ultimilor 17 ani.

Lansarea cartii va avea loc joi, 19 aprilie, ora 18.00, la Diverta Plaza Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro