Sari direct la conținut

Codrut Seres a fost audiat la Parchet intr-un nou dosar

HotNews.ro

Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, s-a prezentat, joi, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a i se comunica oficial inceperea urmaririi penale, intr-un nou dosar, „Hidroelectrica”. El este acuzat de complot si subminarea economiei nationale.

Inainte de audieri, fostul ministru al Economiei a declarat ca „acest dosar este o rafuiala personala cu cel care a semnat rezolutia Alro”. Avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca Seres se va prezenta din nou la audieri in 3 mai.

Senatorul PC a respins aceste noi acuzatii si s-a declarat nevinovat.

In dosar, noua persoane sunt puse sub acuzare ca ar fi prejudiciat compania, prin semnarea unor contracte preferentiale cu anumiti agenti economici, cu circa 500 de milioane de euro.

Primele persoane care au fost puse sub acuzare in acesta cauza sunt directorul general al Hidroelectica, Traian Oprea si presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE), Nicolae Opris.

Cei doi au fost, ieri, la Parchetul General si au luat la cunostinta invinuirile care li se aduc.

Codrut Seres este invinut, din 21 decembrie 2006, de tradare prin divulgare de informatii secrete, intr-un alt dosar, cel al privatizarilor din energie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro