Sari direct la conținut

Cei care l-au agresat pe cameramanul TVR au fost identificati

HotNews.ro

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, cei care l-au agresat pe cameramanul TVR au fost identificati urmand sa se treaca la arestarea lor.

Reprezentantii jandarmeriei romane s-au incurcat in declaratii care de care mai incredibile incercand sa explice cum un cameraman a putut fi batut cu lanturile, sambata, inaintea meciului Steaua-Dinamo, de catre cativa suporteri stelisti chiar sub privirile jandarmilor. In urma agresiunilor suferite, operatorul Robert Cristea a fost internat la spital, iar camera de filmare a fost sparta.

Invitat in cadrul Jurnalului TVR, colonelul Eugen Meran, prim-adjunct la Directia Generala de Jandarmi a municipiului Bucuresti, a acoperit cu aplomb incompetenta jandarmilor care au privit linistiti cum un jurnalist era agresat.

Mai mult, Eugen Meran i-a scos vinovati tocmai pe ziaristii care nu respecta indicatile jandarmilor de a sta intr-o anumita zona si umbla numai dupa senzational „agresand cu camera suporterii”.

Colonelul Meran spune ca jandarmii i-au aparat in prima faza, dar apoi nu au mai putut face nimic fiindca aveau o alta misiune, iar jandarmii calare nu puteau cobori de pe cal.

Nici argumentul ca jandarmii calare puteau interveni si fara sa descalece, asa cum au facut intr-un final, nu a contat pentru reprezentantul jandarmeriei care a declarat ca de vina e tot echipa TVR fiindca nu a cerut protectie.

Asadar, concluzia sefilor jandarmeriei, dupa ce au vizionat casetele video, este ca jandarmii calare au actionat cat se poate de bine atunci cand nu au oprit agresiunea suporterilor stelisti asupra operatorului TVR.

Uimitoare a fost si explicatia faptului ca agresorii nu au fost retinuti imediat. Colonelul Meran a declarat ca jandarmii nu i-au retinut imediat fiindca nu aveau timp, dar ca i-au filmat urmand sa-i identifice si sa-i aresteze ulterior.

Colonelul Meran a fost „concurat” in declaratii stupide de prim-adjunctul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu care a spus la randu-i ca „daca ar fi stiut de la inceput ca ar fi urmat un conflict jandarmii ar fi intervenit”.

Galeria Stelei a condamnat incidentul si a calificat agresiunea drept o barbarie.

„Cu toate ca nu cunoastem identitatea vitejilor care s-au dedat la astfel de acte desprinse parca din epoca de piatra, ne exprimam indignarea in legatura cu acest eveniment si speram intr-o insanatosire grabnica a operatorului Televiziunii”, se arata pe situl suporterilor stelisti www.fcsteaua.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro