Sari direct la conținut

Victor Piturca: „Suntem favoriti!”

HotNews.ro

Selectionerul Victor Piturca a declarat dupa meci ca Romania a reusit un rezultat mare cu care intra cu sanse mari in lupta pentru castigarea grupei de calificare. Iar Adrian Mutu spera ca nationala sa continue pe acest drum.

„Este un rezultat mare, care face sa recastigam cele doua puncte pierdute cu bulgarii. Baietii au jucat excelent tactic, am avut oportunitati in prima repriza. Punctul este fantastic pentru noi. Imi doream victoria, dar sa fim realisti, punctul este foarte important, obtinut contra unei echipe formidable care nu a avut ocazii de gol, asta spune foarte mult.”

Victor Piturca – selectioner

„Suntem multumiti de acest 0-0, de ce sa nu recunoastem. Dupa cum au decurs lucrurile, puteam sa castigam daca eram putin mai concentrati si daca aveam mai mul curaj. Este un rezultat foarte bun care ne da speranta, sper sa continuam pe drumul acesta. Am luptat la fiecare minge, cu alunecari, sa nu primim gol, ne-am indeplinit obiectivul de a nu pierde in Olanda.”

Adrian Mutu

„E bine ca nu am pierdut, am reusit sa obtinem un punct care e foarte important. Olanda n-a fost cea de alta data, puteam sa obtinem mai mult. Romania este mult mai buna decat acum doi ani. Noi am fost agresivi si am profitat de momentele importante. Remarc intreaga echipa, dar mi-au placut cel mai mult fundasii centrali. Olanda nu este o echipa imbatabila, precum credeam noi.”

Cristian Chivu

„Credeam ca o sa fie un meci foarte greu, dar ne-am concentrat foarte bine. Suntem foarte optimisti, trebuie sa ne facem jocul nostru si vom vedea ce va urma.”

Gabriel Tamas

„Sunt multumit de rezultat, un egal cu Olanda este intotdeauna unul reusit. Ma bucur ca am putut sa ajut Romania si pentru echipa nationala consider ca trebuie sa te sacrifici. Partida cu Luxemburg va fi astfel una mai simpla cu o echipa mult mai slab valorica.”

Razvan Rat

„Am facut cu totii un meci bun. Vreau sa le multumesc colegilor din fata mea, au facut o partida extraordinara. Eu mi-am facut datoria, la fel de bine si-o facea si Dani [Coman]. Ne pare rau ca nu am castigat. Cu putin mai mult curaj puteam pleca cu trei puncte de la Rotterdam. Dar sa nu-l suparam pe Dumnezeu. Este prematur sa vorbim despre calificare, nu trebuie sa facem pasi gresiti acasa.”

Bogdan Lobont

„Olanda n-a avut nicio ocazie foarte clara, este un rezultat echitabil. Chiar daca s-au comis destule erori la mijlocul terenului, echipa a jucat bine. Miercuri trebuie sa castigam neaparat si apoi sa luam sase puncte cu Slovenia. Nu suntem favoriti. Avem mult de tras pana la calificare.”

Mircea Sandu – presedinte FRF

„Olanda si-a creat rare ocazii de gol. Adversarul a inceput sa devina treptat increzator intr-un rezultat bun, in timp ce increderea a scazut vizibil in tabara olandeza. Punctul obtinut de Romania a fost savurat de jucatori si de suporterii lor precum o victorie. Olanda a avut posesia, 68 la suta, dar a avut probleme in a sparge defensiva romanilor.”

site-ul de internet al Federatiei Olandeze de Fotbal

„Ce a aratat echipa Olandei timp de 90 de minute nu a adus nimic. Cateva pase bune si cateva suturi de la distanta au fost recolta mizerabila a unei seri slabe. Echipa lui Piturca s-a aparat grupat si a fost mai periculoasa decat Olanda. La inceput, Stekelenburg a deturnat suturile lui Marica si Mutu. La gazde, nu precizie, nu lumina.”

Voetbal International – publicatie olandeza

„In partea a doua jocul nostru s-a imbunatatit, dar tot n-am putut crea nimic. Am jucat foarte slab, este un rezultat prost, am lasat sa ne scape doua puncte importante. Romania a castigat, cel putin in prima parte, toate duelurile individuale. Pentru public, cred ca jocul a fost un calvar. Nu comentez decizia selectionerului de a-i lasa pe banca pe Kuyt sau Kovermans, el alege jucatorii.”

Giovanni Van Bronckhorst – Olanda

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro