Sari direct la conținut

Asasinat politic in Transnistria

HotNews.ro

Liderul filialei din Tiraspol a Partidului Patriotic din Transnistria, condus de fiul presedintelui transnistrean Igor Smirnov, a fost asasinat in noaptea de luni spre marti. Viktor Neumoin a fost ucis in fata blocului in care locuia, de o persoana necunoscuta care a deschis focul in momentul in care acesta a coborat din masina, relateaza BBC News Online.

Partidul Patriotic este condus de Oleg Smirnov, fiul liderului de la Tiraspol, si sustine independenta Transnistriei, consolidarea puterii prezidentiale si o politica prorusa.

Neumoin avea 50 de ani si participase la razboiul de pe Nistru din 1992, alaturi de fortele regimului separatist de la Tiraspol. Autoritatile de la Chisinau nu au facut nici un fel de comentarii pe marginea acestui caz.

Asasinatul survine la numai o zi dupa ce militia transnistreana a retinut cativa reprezentanti ai Partidului Comunist, inclusiv pe liderul acestuia, Oleg Horjan, care convocase un miting de protest neautorizat in centrul Tiraspolului.

Horjan si adjuncta sa, Nadejda Bondarenko, au fost condamnati la trei zile de arest administrativ, fiind acuzati de tulburarea ordinii publice. Arestarile au provocat nemultumirea membrilor Partidului Comunist, cateva zeci de simpatizanti manifestand marti la Tiraspol, pentru a cere eliberarea celor doi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro