Sari direct la conținut

Profitul reinvestit ar putea fi scutit de impozit

HotNews.ro

Proiectul de lege referitor la scutirea de impozit a profitului reinvestit a fost avizat favorabil de catre Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din cadrul Senatului.

In aceeasi zi, Catalin Doica, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a declarat ca adoptarea unui asemenea proiect legislativ ar putea genera pierderi la bugetul de stat de circa 1,2% din PIB-ul Romaniei pe 2009.

Scutirea de impozitare a profitului reinvestit inseamna neincasari la bugetul de stat, evaluate de Doica la 1,2% din PIB la nivelul anului 2009. „Admitand ca firmele ar reinvesti un procent de circa 70 la suta din profit, neincasarile la bugetul de stat ar putea ajunge la 1,2 la suta din PIB la nivelul anului 2009”, a precizat oficialul citat de Rompres.

Pro si contra

Totusi, aceste date sunt calcule cu caracter strict personale, considera Gh. Funar, membru in Comisia buget-finante din Senat. Funar nu contesta eventualitatea pierderilor, dar afirma ca nu se poate face o evaluare a lor. “Poate fi un procent mai mic sau mai mare. Calculele realizate de Doica sunt speculatii personale”, a subliniat Funar.

„In plus, sa ne gandim la avantajele care rezulta din adoptarea acestei masuri. Companiile nu vor mai scoate profitul din tara si vor reinvesti aici, ceea ce inseamna noi locuri de munca, salarii mai mari.”, a concluzionat senatorul PRM.

Proiectul ce a condus la demiterea lui Copos

Discutiile despre acest proiect de lege nu sunt noi. Anul trecut, la inceputul lunii iunie, respingerea acestui proiect de catre Parlament l-a determinat pe George Copos la a-si da demisia. Copos a declarat la acea data ca demisioneaza pentru ca mai multe propuneri ale Partidului Conservator au fost respinse de Parlament.

Printre aceste propuneri figura si aceast proiect privind scutirea de impozit pentru profitul reinvestit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro