Sari direct la conținut

Ministerul Finantelor justifica salariul directorului Loteriei

HotNews.ro

Ministerul Finantelor Publice a reclamat marti „pozitiile populiste” privind salariul directorului Loteriei Nationale. Acesta a cistigat in anul 2004 peste 5 miliarde de lei, adica aproape 417 milioane de lei pe luna.

MFP arata intr-un comunicat de presa ca Nicolae Cristea, directorul Loteriei Nationale, a castigat in 2004 venituri de circa 5,13 miliarde de lei vechi numai ca urmare a performantelor Loteriei Nationale.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu a precizat ca nu intentioneaza sa schimbe conducerea companiei, pana cand Justitia nu se va pronunta in dosarul in care Cristea este urmarit penal pentru infractiuni economice.

Cea mai mare parte a banilor cistigati de Cristea – peste 3 miliarde de lei – o reprezinta cota-parte din profiturile companiei; sporurile de vechime si de conducere se ridica la 1,5 miliarde de lei. Salariul propriu-zis a fost insa de doar 390 de milioane lei.

La aceste sume, dl Cristea a platit impozite de 2 miliarde de lei.

Documentul mai arata ca veniturile au fost aprobate de reprezentantii Ministerului de Finate din Consiliul de Administratie a Loteriei Nationale.

Situatia s-a schimbat putin in 2005, atunci cand Guvernul a anulat prevederile care permiteau angajatilor companiei sa aiba cota-parte din profit. Astfel ca anul trecut directorul general al Loteriei Nationale, Nicolae Cristea, a castigat, dupa plata impozitelor, putin mai bine de 1 miliard de lei vechi.

Veniturile pentru anul acesta nu a fost aprobate deocamdata, mai precizeaza comunicatul Ministerului de Finante.

Directorul Nicolae Cristea este urmarit penal pentru infractiuni economice, fiind anchetat in dosarul in care este cercetat si vicepremierul George Copos privind modalitatea in care Loteria Nationala a achizitionat 38 de spatii comerciale.

Anchetatorii sustin ca tranzactiile s-au facut la supra-pret. Loteria afirma insa ca toate contractele incheiate cu Ana Electronic, firma lui George Copos, au fost conforme legii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro