Sari direct la conținut

Omar Hayssam promite sa faca lumina in cazul ziaristilor rapiti

HotNews.ro

Procesul lui Omar Hayssam se apropie de final, la Curtea de Apel Bucuresti urmand sa aiba loc, joi, pledoariile finale. Hayssam, judecat in absenta in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, a trimis o scrisoare magistratului care se ocupa de caz, in care cere sa fie audiat si promite dezvaluri incendiare, transmite Antena3.

Omar Hayssam o roaga pe judecatoare sa nu incheie joi procesul, asa cum s-a anuntat, ci sa astepte pana la audierea unor martori din Irak. Omar Hayssam sustine ca magistratii Curtii de Apel Bucuresti nu ar fi facut demersurile necesare pentru a-i audia pe martorii irakieni si pe presupusul sau complice, Mohammad Munaf.

El spune ca martorii propusi in apararea sa „nu isi mai mentin declaratiile date in fata procurorilor romani” si ca declaratiile acestora au fost luate sub tortura.

Sirianul isi exprima speranta ca audierea martorilor va demonstra magistratilor ca este nevinovat.

Omar Hayssam ii cere totodata judecatoarei Sofica Dumitrascu sa revoce mandatul de arestare emis pe numele sau.

Omar Hayssam- judecat in mai multe dosare pentru infractiuni economice, dar si pentru acte de terorism in legatura cu rapirea a trei jurnalisti romani in Irak – a fost dat in urmarire internationala dupa ce a fugit din Romania, in luna iunie 2006.

Hayssam fusese pus in libertate de instanta Curtii de Apel Bucuresti, din motive medicale, in 26 aprilie. Dupa fuga lui Hayssam din tara, sefii serviciilor secrete au demisionat din functii.

Update: Curtea de Apel Bucuresti a amanat cu o saptamana pronuntarea in dosarul de terorism al lui Omar Hayssam.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro