Sari direct la conținut

Ministerul Apararii si Procuratura Generala din Republica Moldova se contrazic pe marginea unui atac cu grenada

HotNews.ro

Ministerul Apararii de la Chisinau infirma versiunea Procuraturii Generale, potrivit careia grenada detonata in Piata Marii Adunari Nationale pe data de 14 octombrie 2009 ar proveni de la Institutul Militar „Alexandru cel Bun”, informeaza HotNews.md.

„In anul 2006 din Institutul Militar „Alexandru cel Bun” au disparut numai corpul a opt grenade de tip RG-42 cu incarcatura exploziva, dar fara focos. Prin urmare, ipoteza avansata de Procuratura Militara precum ca grenada detonata in Piata Marii Adunari Nationale provine din lotul grenadelor disparute la Institutul Militar este gresita”, sustine, intr-un comunicat de presa, Ministerul Apararii de la Chisinau.

Ministerul Apararii sustine ca in conditiile in care ancheta privind grenada detonata in Piata Marii Adunari Nationale nu a fost finalizata, iar organele de drept nu au identificat niciun suspect si nu au formulat nicio versiune oficiala pe marginea deflagratiei, “este eronat sa avansezi versiuni bazate pe supozitii”.

„Atat timp cat nu exista nici o proba, Ministerul Apararii infirma implicarea studentilor militari in deflagratia din Piata Marii Adunari Nationale si considera ca la aceasta etapa nu exista o conexiune directa intre grenadele care au disparut acum doi ani din cadrul Institutului Militar si grenada detonata la 14 octombrie 2009”, se mai arata in document.

Cel putin 41 de persoane au necesitat ajutorul medicilor dupa ce o grenada de model “RG-42” a explodat la 14 octombrie 2009, in Piata Marii Adunari Nationale, in timpul manifestatiilor dedicate Hramului orasului Chisinau. Explozia s-a produs in timpul recitalului cantaretului roman stefan Banica jr.

Pana in prezent, Politia nu a identificat autorul atacului cu grenada, calificat de autoritati drept „atac terorist”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro