Sari direct la conținut

Guvern: CE recomanda un program de lucru 9:00 – 17:00 pentru institutiile publice / Victor Ponta despre programul bugetarilor: Trebuie sa vina la serviciu, sa munceasca

HotNews.ro

Purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, a declarat luni pentru Agerpres ca Guvernul a preluat o recomandare a Comisiei Europene ca institutiile bugetare din Romania sa isi stabileasca programul de lucru normal in intervalul orar 9:00 – 17:00. Intrebat in legatura cu posibila modificare a programului de lucru, premierul Victor Ponta a declarat: „dati-mi voie, spre deosebire de prim-ministrii anteriori, sa ma ocup de lucruri mai importante”, a precizat Victor Ponta. Seful Executivului a adaugat ca bugetarii trebuie sa vina la serviciu sa munceasca, evitand sa dea alte precizari.

„Este o recomandare a Uniunii Europene pe care Guvernul a preluat-o si a transmis-o ca atare institutiilor publice, insa nu are caracter imperativ”, a precizat Andrei Zaharescu.

Secretarul de stat a aratat ca unele institutii, pentru anumite servicii, pot sa lucreze mai departe potrivit orarului 8:00 – 16:00.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca programul de lucru cu publicul nu va fi modificat, urmand sa fie mentinut in intervalul 8:00-16:00.

Victor Ponta: Bugetarii trebuie sa vina la serviciu, sa munceasca

Intrebat in legatura cu o eventuala modificarea a programului de lucru, premierul Victor Ponta a declarat luni ca bugetarii trebuie sa vina la serviciu sa munceasca, evitand sa dea alte precizari despre o eventuala modificare a programului de lucru conform normelor europene, respectiv de la 9:00 la 17:00, informeaza Agerpres.

„Dati-mi voie, spre deosebire de prim-ministrii anteriori, sa ma ocup de lucruri mai importante”, a precizat Victor Ponta, intrebat daca a discutat despre schimbarea programului de lucru al bugetarilor.

„Trebuie sa vina la serviciu sa munceasca. Uitati-va ce se intampla la Autoritatea de Management la POSDRU. Au descoperit acolo ca poti sa lucrezi patru ore si sa iei 3.500 de euro pe luna sau poti sa iei 10.000 de euro pe luna din bani europeni pe care UE acum nu-i mai da. Asa incat fiecare se ocupa de problemele pe care le considera mai importante”, a declarat Victor Ponta la finalul sedintei Uniunii Social Liberale.

Programul de lucru al bugetarilor, modificat de Guvernul Ungureanu

In luna februarie, la preluarea mandatului, premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut unificarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate ale statului, „pentru optimizarea activitatii si a comunicarii interinstitutionale”. Secretariatul General al Guvernului a emis o circulara prin care programul de lucru pentru bugetari a fost stabilit in intervalul orar 8:00 – 16:00.

Guvernul a precizat la acea vreme ca uniformizarea programului de lucru in administratia publica va fi aplicata strict pentru ministere, aparatul de lucru al Guvernului si institutiile publice subordonate, fara sa vizeze activitatea institutiilor de invatamant, a unitatilor medicale, de urgenta si de interventie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro