Sari direct la conținut

Robert Turcescu: Ce va spune Ponta? Din proprie experienta stiu ca e foarte greu sa spui ca ai fost. Plus – un articol postat pe blog, pentru prima oara dupa ce a afirmat ca a fost ofiter acoperit

HotNews.ro

Robert Turcescu s-a intrebat, pe Facebook, ce va spune Victor Ponta dupa ce Traian Basescu a afirmat ca primul ministru a fost ofiter acoperit al SIE, precizand ca stie, din proprie experienta, ca e „foarte greu sa spui ca ai fost”.

„VV Ponta ce va spune? Ca a fost sau ca n-a fost? Din proprie experienta stiu ca e foarte greu sa spui ca ai fost. Cu Dumnezeu inainte!”, a scris acesta, pe contul sau Robert Nicolae Schengen Turcescu.

Intr-o postare ulterioara pe Facebook, Turcescu a notat: „Mai avem multe/multi de descoperit. Calatoria continua!„.

Pe de alta parte, Robert Turcescu a scris pe blogul sau, pentru prima oara dupa ce a afirmat ca a fost ofiter acoperit al unui serviciu secret, un articol intitulat „Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii”.

Iata mai jos aceasta postare:

„Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, domnul Victor Viorel Ponta a fost in perioada 2001-2004 secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului in Guvernul României. Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sint sonore.

Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoratii sint ‘conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savirsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate’. Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002). Propunerile de decorare cu Ordine Nationale, stipuleaza Legea 29, ‘trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele’. Gradul de cavaler al Ordinului ‘Servicul Credincios’ este asimilat gradului de locotenent”.

Lista poate fi consultata aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro