Sari direct la conținut

O ambarcatiune cu aproape o suta de migranti din Orientul Mijlociu, interceptata in apele teritoriale romanesti

HotNews.ro

O ambarcatiune la bordul careia se afla aproape o suta de migranti din Orientul Mijlociu – barbati, femei si copii – a fost interceptata, miercuri, de politistii de frontiera constanteni in apele teritoriale romanesti, aceasta urmand sa fie adusa in Portul Constanta pentru verificari, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, politistii de frontiera au intervenit, miercuri dimineata, dupa ce, in jurul orei 04.00, o ambarcatiune suspecta a fost observata in apele teritoriale ale Romaniei, la aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portitei.

Garda de Coasta a trimis in zona o nava care a identificat ambarcatiunea, fiind vorba despre un vas de agrement cu motor la bordul caruia se afla 90-100 de persoane – barbati, femei si copii – care au cerut sprijin. Acestea provin din tari din Orientul Mijlociu si cel mai probabil au plecat dintr-un port din Turcia.

Ambarcatiunea a fost remorcata de vasul Garzii de Coasta si va fi tractata pana in Portul Constanta, unde va ajunge miercuri dupa-amiaza.

Politistii de frontiera continua cercetarile in acest caz, urmand sa stabileasca identitatea si nationalitatea migrantilor, dar si sa identifice calauzele.

Cazuri similare de migratie s-au mai inregistrat in ultimul an. Astfel, la sfarsitul lunii iulie a fost interceptat un vas cu 52 de migranti, iar in septembrie la bordul unui pescador au fost descoperiti 129 de migranti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro